Впечатляващата яхта Aqua 112 от производителя Sinot

4
318
Добави коментар
homeofluxe
homeofluxe

Представена на яхтеното шоу в Монако 2019, Aqua 112m е футуристична, водородно захранвана супер яхта проектирана от брилянтния екип на Sinot Yacht Design & Architecture. Задвижващата система на Aqua е базирана на течен водород и включва в себе си горивни клетки, което я прави една от малкото яхти в наши дни с такава напредничава технология.

Екстериорът на плавателния съд черпи вдъхновение от океана с идеалните си дизайнерски извивки, които са по цялата част на конструкцията. Яхтата има капсула с изглед от 360 градуса на кърмата,  както и впечатлява подводна стая на носа,  която предлага страхотни гледки. Да кажем, че е луксозна просто не е достатъчно!

Стаите/Каютите за гостите предлагат множество екстри и удобства. Палубата има огромно стълбище и страхотен водопад, който ще впечатли всеки, който го види. Големите тавани създават чувството за огромно отворено пространство и прозорците предлагат безпрепятствени гледки.

Кътът на собственика предлага просторна баня, дрешник и SPA. Също така има VIP апартамент изпълнен с натурална светлина. Той се намира над водата до кърмата и предлага минималистичен японски декор. Сред много удобства на яхтата са: хидро-масажна стая, йога кът, зона за тренировка.Задвижващата система на плавателния съд използва електричество получено от преобразуване на втечнен водород. Електричеството се доставя до целия кораб и неговите системи. Големи батерии го съхраняват, за да бъде сигурно, че ще има постоянно енергия за яхтата. Системата не издава почти никакъв шум или вибрации, което повишава комфортна на гостите.

Като говорим за мощност Aqua 112 може да измине 6035 км и да достигне скорост от 17 възела.

Източник: https://luxatic.com/aqua-112m-is-a-futuristic-hydrogen-powered-superyacht-from-sinot/