Ползите за здравето от ментовия чай

1
142
Добави коментар
vocala
vocala

Ползите от ментовия чай могат да се усетят особено, когато имунната система е отслабена.

Освен това, ментовият чай подпомага храносмилането, подобрява производството на стомашни киселини, има обезболяващ ефект, стимулира кръвообращението и изчиства дихателните пътища.

Чаят от мента също стимулира секрецията и елиминирането на жлъчката, спомага за успокояване на симптомите на синдрома на раздразненото дебело черво, облекчава коремната болка и диарията и спира гастроезофагеалния рефлукс.

Чаят от мента може да се пие при козметични лечения. Ментата има антисептично, стягащо, антиоксидантно и освежаващо действие, така че почиства, дезинфекцира и ревитализира кожата.

Чаят от мента може да се консумира редовно при диети, тъй като намалява апетита. Той обаче не трябва да се консумира в големи количества от лица, страдащи от стомашни или дванадесетопръстни язви. Причината е, че чай от мента може да отпусне сфинктера между хранопровода и стомаха, стомашната киселина може да достигне до хранопровода и това може да увеличи симптомите на киселини.

Не на последно място, ментовият чай стимулира имунната система, тъй като съдържа витамин В, калций и фосфор. Приложена външно, ментата има антисептични и аналгетични ефекти, което е полезно при грижата за устната кухина.