Волейболистите на Сърбия са новите Европейски шампиони

1
193
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Мъжете дублираха титлата на сънародничките си, които преди седмица също покориха европейския връх в женския волейбол.
 
Във финала на Европейското първенство по волейбол за мъже, игран в Париж, сърбите спечелиха в четирисетов мач срещу тима на Словения. Пред близо 13 хиляди души в „AccorHotels Арена“ във френската столица двата отбора сътвориха истински спектакъл, от който победители излязоха западните ни съседи. За отбора на Сърбия това е трета европейска титла след 2001-ва и 2011-та година и общо 12-ти медал в историята на шампионатите на Стария континент. За Словения това е втори сребърен медал. Първият беше преди 4 години, когато словенците отново останаха подгласници на шампионите.

Така Сърбия спечели титлите от европейските първенства по волейбол и при мъжете и при жените. И още по-интересното е, че това се случва за втори път в историята, с което сърбите доказват авторитета и класата на тяхната школа.
  
Четете още: За първи път ще гледаме балкански финал между Сърбия и Словения
 
Сърбия-Словения 3-1 /19-25, 25-16, 25-18, 25-20/
 
Словения дръпна в резултата с няколко перфектни блокади, което позволи на символичните гости да натрупат аванс. Той беше стопен в последствие от сърбите до 9-9 точки. След това обаче словенските волейболисти показаха концентрация и взеха първия гейм с 25 на 19 точки. Това се оказа единствената спечелена част за тях, защото в следващите три гейма двукратните европейски шампиони показаха с играта си, че заслужават повече титлата.
 
Атанасиевич с 22 и Ковачевич с 20 точки станаха най-резултатните играчи във финала. Топ реализатор за Словения бе Клемен Цибулж с общо 15 спечелени точки. На впечатляваща церемония президентът на CEV Александър Боричич връчи трофея на сръбския капитан Неманя Петрич.

Урош Ковачевич бе избран за най-полезен играч на първенството.
 
Източник: www.cev.eu

Категория: Волейболни новини