„Левски“ срещу „Черно море“, а ЦСКА гостува на „Арада” за купата на България

1
145
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Левски“ и „Черно море“ се изправят отново един срещу друг на 1/8-финал в турнира за Купата на България, както бе и преди година. Това отреди тегленият жребий за следващата фаза на надпреварата. За разлика от последния път, когато „моряците“ излязоха краен победител, сега „сините“ ще домакинстват на своя стадион „Георги Аспарухов“. 26-кратните шампиони нямат добри спомени от сблъсъци с варненци в мачове за купата през новия век. От 2000 година насам „Черно море“ е излизал краен победител в 4 от петте случая. През октомври 2016-а воденият от Елин Топузаков тим отстъпи с 2:3 след продължения на „Герена“ в двубой от същата фаза. Година по-рано двата отбора играха финал, а купата пое към Варна след късна драма и нови 120 минути на стадион „Лазур“ в Бургас. През 2009-а „зелено-белите“ разбиха своя противник с 4:1 в нервен мач на „Тича“. Три сезона по-рано „Черно море“ отново излезе краен победител и отново крайният изход бе решен след продължения за 3:2. Единственият случай, в който „сините“ продължиха напред, бе през 2012 година, когато победителят се определяше в два мача. Тогава „Левски“ спечели на „Герена“ с 4:0, а реваншът бе загубен с 0:1.

И докато „Левски“ ще трябва да прекъсва негативната серия срещу „зелено-белите“, големият съперник ЦСКА също има тежка мисия – гостуване на „Арда“, въпреки че почти сигурно мачът ще се играе в Пловдив. Причината е, че съоръжението на летящия високо новак все още не е готово.

А действащият носител на трофея „Локомотив“ (Пд) ще продължи защитата на отличието, но вече в Ловеч срещу втородивизионния „Литекс“. В същото време „Лудогорец“ има наглед лесна задача – гостуване на „Септември“ в София.

Всички двойки:

„Ботев“ (Гълъбово) – „Витоша“ (Бистрица)

„Арда“ – ЦСКА

„Славия“ – „Ботев“ (Пд)

„Септември“ – „Лудогорец“

„Левски“ – „Черно море“

„Литек“ – „Локомотив“ (Пд)

„Ботев“ (Враца) – „Кариана“ (Ерден)

„Берое“ – ЦСКА 1948