Незаменимият ефект на молива за устни

1
148
Добави коментар
clashbade
clashbade

Моливът за устни е най – добрият приятел на червилото. Ползите от него са няколко и не бива да ги подминаваме с лека ръка в ежедневните разкрасителни ритуали.

Очертаването на устните може да ви коства две допълнителни минутки, но ефектът си заслужа на сто процента.

Не всяка дама може да се похвали с перфектен контур и плътен обем на устните. Моливът ще свърши чудеса, без да се налага да прибягваме до болезнения ефект от филърите. Чрез използването на молив ще си осигурим перфектно очертани устни, които ще добият малко по – плътен вид, отколкото след нанасянето само на червило. Важно е при оформяне да спазваме най – общо естествения контур и да се преустанови очертаването една идея преди да се докоснат долната и горната устна. Добре е да го нанасяме с леки и кратки движения. Те гарантират професионално и естествено изглеждащ грим, отколкото едно очертаване от край до край. Твърде неестественото уголемяване може да изиграе лоша шега. Рискуваме видът да не е съблазнителен, а по – скоро комичен.

Цветът на молива задължително трябва да си подхожда с нюанса на червилото. Това не означава да имаме отделен молив за всеки цвят, но най – малко гамата трябва да е спазена. За постигане на по – плътни устни е добре моливът леко да контрастира с основния цвят.

Дълготрайност на червилото

Може да звучи невероятно, но моливът за устни увеличава трайността  на червилото неимоверно. Контурът предотвратява размазване и разтичане. Ако формулата е водоустойчива, тогава можем да се радваме на красива форма цял ден. Дори и да избледнее цветът на червилото, ефектът от гримираните устни ще се запази.

За да се изпълни това условие е нужно да нанасяме молива преди червилото, след приключване с основата за грим и пудрата. Само тогава можем да се наслаждаваме за дълго на добър вид. Ако поставим най –  напред червило, цветът на молива ще се препокрие и ще стои по – мазно. Издръжливостта му няма да е голяма, а прецизният контур ще се изгуби.

В морето от козметични продукти могат да се открият моливи за устни, които играят и ролята на червило. Всъщност това са така наречените червила – стик, които имат формата на молив. Това спестява необходимостта от използването на два продукта и винаги гарантира абсолютното съчетаване на цвета. Първо използваме за очертаване на контура, а след това на запълването му.

За изключително естествен вид, можем да използваме молив в телесен или полупрозрачен нюанс, който ще добави незабележимо лека плътност и ще предотврати размазване на червилото.