Образователният стартъп Myeducationclub стъпва на руския пазар

2
128
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

Българската платформа за споделено образование привлече и първата си рискова инвестиция от 50 хиляди евро

Първата по рода си социална мрежа за образование Myeducationclub, създадена от българи, стъпи на руския пазар. Потребителите в сайта могат да споделят своите знания и умения с други хора със сходни интереси. Тази възможност вече е достъпна и за руските потребители на адрес www.myeducationclub.ru. Чрез платформата могат да се споделят знания в редица области – предприемачество, дигитален маркетинг, уеб разработка, бизнес управление, стартиране на бизнес, оптимизация за търсачки и др. Освен тях силно са застъпени и традиционни образователни дисциплини като математика, история, география, български език, както и в неформални области на познанието като готвене, свирене на музикален инструмент, шиене, бродиране или дори шахмат.

Първата у нас мрежа за споделено обучение досега беше достъпна на български и на английски език. Членовете на платформата вече наброяват над 700 души. На практика тя е част от бързо – развиващия се сегмент “икономика на споделянето”, който включва разнообразни проекти за споделяне на жилища, предмети, ресурси, време, знание и т.н. Със старта на Myeducationclub беше създаден цял нов подсегмент – „споделено образование“.

Междувременно стартиращият проект спечели и първата си рискова инвестиция в размер на 50 хиляди евро от български физически лица (т.нар. “бизнес ангели”), което ще й позволи да ускори развитието си, добавяйки нови функционалности и разширявайки своята потребителска база.

У нас екипът на Myeducationclub стартира и една полезна инициатива в подкрепа на други стартиращи предприемачи – поредица от срещи между стартъпи и представители на Българска стопанска камара (БСК). За да улесни възнаграждението за споделянето на знания, проектът въвежда и собствена виртуална валута (точки), която се натрупва в сметката на потребителите, споделящи активно своите знания. Всеки нов потребител получава още с регистрирането си в сайта 5 точки безплатно, които може да обмени срещу нови знания и умения. Ако предаде своите знания на друг член на платформата пък, той може да получи нови точки.