Най-добрите ютии

1
168
Добави коментар
angels82
angels82

Ютии

Когато искате да изглеждате перфектно, имате нужда от чисто облекло без гънки. Най-добрият инструмент за тази работа е парната ютия. Парната ютия може да направи разликата между получаване на мечтаната ви работа и просто сънуване за работа. Но само ако закупите една от многото парни ютии, която разполага с всички функции, можете да направите положително впечатление.

Искаш парна ютия, която може да поддържа постоянна температура и има голям резервоар, така че не е нужно да се добавя вода? Неръждаемата стомана е устойчива опция, но керамиката се загрява добре и безпроблемно се плъзга по тъканта. Вие също ще искате вашата ютия за пара да има променливо управление и автоматично изключване.

Ако искате да научите някои интересни факти за историята на парната ютия и да получите полезни съвети за най-добрите практики за гладене, продължете да четете. Ако сте готови да започнете да търсите най-доброто, просто изберете една от най-добре оценените опции, които сме подбрали.

Съображенията
Парна сила

Без значение колко силна е вашето парна ютия, не можете да направите парата по-гореща, защото водава се изпарява при 100 градуса. Така че, ако дори най-евтините парни ютии правят пара, защо е важна мощността? Няколко причини:

Мощната парна ютия загрява бързо и е готова за използване почти веднага.

По-мощното устройство поддържа постоянна температура при високи и ниски настройки.

Една мошна ютия винаги има пара, а ако се наложи да напълните контейнера отново, парата се образува веднага, без необходимост от изчакване.

За да поддържате голям обем пара, имате нужда от голям резервоар за вода. Най-добрите модели съдържат по 300 ml, така че няма да се налага да добавяте вода на всеки няколко минути.

Плочата

След като имате топлина и пара, трябва да ги приложите към дрехата си. Гладещата плоча е металната пластина в основата на ютията. Искате плоча, която ефективно разпределя парата и се плъзга плавно, когато е суха? Тези плочи се изработват в няколко различни варианта в зависимост от материала:

Неръждаема стомана

Най-популярният материал на гладещата плоча, защото е издръжлив и лесен за почистване. Неръждаемата стомана е податлива на надраскване, но всички плочи са такива, а незначителната маркировка няма да повлияе на работата.

Анодизиран алуминий

По-лек от неръждаема стомана, анодираният алуминий е по-евтин вариант, който разпределя топлината добре, но не е толкова издръжлив или лесен за почистване. Анодираният алуминий може да се залепи с течение на времето.

Незалепващо покритие

Този вид гладеща плоча е от алуминий или пластмаса, която е покрита с PTFE или подобен незалепващ слой. Той е лек и често се използва за преносими модели. Покритието е ефективно, когато е в добро състояние, но може да се чупи или обелва при по-евтините парни ютии.

Керамичен

Съвременната керамика е твърда, отлична при разпределение на топлината, лесна за почистване и много гладка, така че се плъзга добре.

Парни отвори

Размерът и формата на отворите на гладещата повърхност влияят на разпределението на парата. Някои производители използват много малки дупки; други използват големи оформени дупки.

Тъй като керамиката е естествено по-хлъзгава от другите материали за плочата, тези модели обикновено имат по-малко дупки от конкурентите от неръждаема стомана и алуминий.

Характеристики на парна ютия
Променливи контроли

Парните ютии с променливи контроли напълно освобождават традиционните циферблати и плъзгачи. Вместо това те „усещат“ тъканта и автоматично регулират настройките на ютията. Те твърдят, че са безопасни за всяка дреха, което определено е плюс, но тази нова технология е скъпа.

Дали променливите настройки си струват допълнителните пари, е въпрос на индивидуални предпочитания.

Допълнителна пара и фин спрей

Пускането на допълнителна пара през основната плоча е основна необходимост, както и финият спрей. Всички, с изключение на най-евтините парни ютии, ги имат.

Няколко модела също работят изправени, което ви позволява да гладите завеси и дрехи на закачалки.

Кабелен или безжичен

Преобладаващата част от парните ютии имат кабел. Някои от тях са прибиращи се, макар че обратната връзка ни казва, че не винаги са популярни, с често засядащ проблем.

Налични са и безжични ютии, но те трябва редовно да се подгряват на основи – ненужна стъпка за много потребители.

Автоматично изключване

Автоматичното изключване може да изключи ютията, ако е оставена сама за определен период от време, ако е преобърната или ако резервоарът изсъхне.

Много от тези функции, които получавате, варират в зависимост от модела.

Други характеристики

Редица парни ютии имат функции без капене или противозапушване, въпреки че ефективността варира. Същото важи и за опциите за самопочистване.

Някои също така предотвратяват натрупването на калций, който в крайна сметка може да блокира ютията. Визуалните резервоари или прозорците за нивото на водата са полезни визуални помощни средства.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите ютии. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Характеристики: Плоча с технология Durilium AirGlide Autoclean, 8 бара, 160 гр/мин, 600 гр/мин, Хигиенизиране

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Ютия Tefal Ultimate Anti-calc FV9775, 3000W, 0.35 л, Плоча Durilium Airglide Autoclean, 230 гр/мин, Колектор против котлен камък, Автоматично изключване

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Парна ютия Anti-Drip система Система 3AntiCalc Автоматично изключване Регулиране на температуратa SoftTouch дръжка 3000W

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Ютия Tefal FV9844E0 Ultimate Pure, 3200 W, Плоча Durilium AirGlide Autoclean, Парна струя 250 гр/мин, Micro-Calc Filter 2in1

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Ютия Philips Azur Advanced GC5034/20, 3000 W, Плоча SteamGlide Plus, Технология OptimalTEMP, 65 гр/мин, Вертикална струя с пара

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.