Най-добрите прахосмукачки роботи (роботизирани прахосмукачки)

1
189
Добави коментар
angels82
angels82

Обща информация за роботизираните прахосмукачки

Може би се чудите дали роботите прахосмукачки са просто прищявка, или са нещо необходимо. Ние сме склонни да мислим последното. Тъй като технологията на изкуствения интелект расте и се разширява, някои аспекти от нашия живот стават по-прости.

Помислете за закупуване на робот прахосмукачка, ако за вас е валидно някое от следните:

Вие сте зает човек, който би искал да делегира задачата да почиствате на пода на някого (или нещо друго).
Обичате да живеете в среда с безупречни подове.
Трудно ви е да се справите с постоянно натрупващите се коса или други отломки в дома ви.
Искате да сведете до минимум времето, прекарано в почистване на дома ви.
Интересувате се от високотехнологични приспособления и ще получите голямо удоволствие от роботизирана прахосмукачка.
Търсите начини да опростите живота си.

 

Въпроси, които трябва да зададете, когато избирате робот прахосмукачка
Дали роботизираната прахосмукачка може да се движи в помещенията на моя дом?

Някои роботизирани прахосмукачки използват технология за картографиране за навигация в различните стаи във вашия дом. Не всички роботизирани прахосмукачки могат да направят това интелигентно. Ако имате къща с множество сложни оформления на помещенията, може да помислите за устройство с по-напреднал изкуствен интелект.

Може ли прахосмукачка да се справи, ако не съм у дома (отложен старт)?

Решете дали искате да пуснете вашата робот прахосмукачка, когато не сте вкъщи. Потребителите, които искат техните роботизирани прахосмукачки да работят, докато са навън, трябва да се погрижат да си купят такъв, който може да работи независимо – с отложен старт и без нужда от наблюдение.

Какво е нивото на избягване на опасността от роботизираните прахосмукачки?

Нивото на избягване на опасността от робот-прахосмукачката е важно съображение. Някои уреди са оборудвани с функции, които предотвратяват падане по стълбището. Много роботизирани прахосмукачки също идват с „виртуални стени“, които ви позволяват да блокирате някои области на вашия дом.

Какъв тип живот на батерията има роботът?

Роботизираните вакууми са оборудвани с акумулаторни батерии, но животът на батериите варира от един продукт на друг. За по-големите домове е необходим по-дълъг живот на батерията, така че е важно да се направи справка за квадратурата, която искате да почистите.

С какъв тип настилки и боклуци ще се справяте?

Някои роботизирани прахосмукачки са по-способни да се справят с различни видове мръсотия и боклуци. Дебелите килими изискват по-мощен двигател, както и големите количества косми от домашни любимци. Ако сте собственик на домашни любимци, ще искате да сте сигурни, че сте избрали модел, който може да се справи с козината, която са хвърлили. Изборът на устройство с високоефективен филтър за частици (HEPA) ще гарантира, че алергените ще бъдат сведени до минимум във вашия дом.

Искате ли робот прахосмукачка с безжични възможности?

Възможността да се свържете безжично с вашата робот-прахосмукачка е божествен, когато сте далеч от дома си и трябва да проверите процеса на почистване. Някои от тези вакууми позволяват автоматично планиране, което ви помага да планирате почистването предварително, дори по време на отсъствието.

Потенциални минуси на роботизирани прахосмукачки

Въпреки, че са много удобни и полезни, има някои потенциални недостатъци в роботизираните прахосмукачки, за които трябва да сте наясно преди да купите.

Цена

Роботизираните прахосмукачки обикновено са много по-скъпи от повечето нормални прахосмукачки.

Задръстване

Роботизираните прахосмукачки могат да се заклещят. Дори и най-умните модели не са толкова умни и може да се заклещят под дивани или да се объркат в разхвърляна стая.

По-малко енергия

Роботизираните прахосмукачки нямат силата на традиционните прахосмукачки. Просто не можете да получите супер дълбоко почистване с роботизираа прахосмукачки. Препоръчваме да го използвате често в комбинация с традиционна прахосмукачки за силно замърсени зони или върху плътни повърхности като рунтави килими.

Поддръжка

Те изискват по-често изпразване, отколкото обикновените прахосмукачки, защото те просто не са големи по размер. Обаче, изпразването на контейнера на роботизирана прахосмукачка е доста просто – просто трябва да го правите редовно.

 

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите прахосмукачки роботи. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Smart navigation

Система за позициониране посредством камера следяща тавана и жироскопичен сензор

Работни показатели и капацитет

Работа с едно зареждане –  120 мин на цикъл

Почистване на площ с едно зареждане –  150 m2

Тройна почистваща система – Две странични четки  и подова четка

Време за презареждане –  120 мин.

Капацитет – 0.6 литра

Програми и функции

Почистващи програми  – 4

Автоматичен режим

Почистване на определено място

Режим „Ъгли“

Турбо режим

Ръчно почистване

Таймер

Детайлно почистване на ъгли

Безопасност и удобство

Технология за защита на на мебелите

Анти-сблъсък сензори  – 7 бр.

Сензори против падане –  3 бр.

Аксесоари

Станция за зареждане

Адаптер

Четка за почистване

Резервен филтър – 4 бр.

Резервна странична четка – 2 бр

Магнитна лента за определяне на границите на район

Техническа информация и консумация

Презареждаща батерия /номинал/ –  2200 mAh

DC мотор

Адаптер 1.5 A вход; 2.5 V A изход

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Моделът Xiaomi Mi robot 2 Roborock се отличава с изключително интелигентна система за систематично почистване. Посредством лазерни сензори, които се въртят на 360 градуса и сканират 1800 пъти в секунда и 3 процесора, които следят движението на робота в реално време, прахосмукачката следва възможно най-ефективният алгоритъм за планиране на почистването. Xiaomi Roborock разполага с мобилно приложение за контрол на всички финкции на робота, чертаене на прецизна карта с почистените зони, а също така и възможност за чертаене на виртуални стени и опция за повикване на робота на определена точка. Мощната литиево-йонна батерия 5200 mah осигурява почистване до 150 мин.! Ротиращата основна четка, високата всмукателна мощност от 2000 Pa и възможността за използване на сух или мокър моп, чрез резервоар за вода осигуряват ефективно почистване на Вашия дом или офис. Xiaomi Roborock притежава датчици за разпознаване на типа на повърхността, която почиства, така че да оптимизира мощността си в зависимост от настилката. Роботът разполага с миещ се HEPA филтър, може да прекосява препятствия от 2 см и да се движи по наклон до 20 градуса.

Със силна всмукателна мощност подходяща за гладки повърхности, мокети, късокосмести килими и др. Преодолява лек наклон и лайстни.

Събира идеално отпадъци, парченца хартия, прах, пясък, малки зърна, коса.

Подходяща при събиране на косми от ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ.

Незаменим помощник за ВЪЗРАСТНИ и ТРУДНОПОДВИЖНИ ХОРА.

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Благодарение на навигацията iAdapt, тристепенната почистваща система AeroForce и акустичното разпознаване на отпадъци с този модел почиствате безпроблемно цялата къща. Можете да управлявате Roomba 895 от всяко кътче на света, благодарение на мобилното приложение iRobot HOME (съвместим с iOS, Andriod). С приложението задавате в кой ден от седмицата и точно колко часа да започне почистването, за да бъде дома ви готов когато се приберете.

Основни предимства на 895:

– Почистване на всички типове подови настилки и килими;

– Навигация iAdapt;

– Тристепенна система за почистване AeroForce;

– Функция за отложено почистване;

– Акустично и оптично разпознаване на отпадъци;

– Голям капацитет на контейнерът AeroForce;

– Система против заплитане на кабела;

– Индикатор за пълен контейнер;

– Приложение iRobot Home за контролиране на робота;

– Високо ефективен филтър AeroForce®;

– Система за отчитане на височини;

– Литиево-йонна батерия;

– Автоматично презреждане;

– Дръжка за лесно носене;

За iRobot

iRobot е компания, специализирана изключително в сферата на роботиката, която инвестира в развойни дейности по-голямата част от печалбата си. iRobot възниква в резултат на убеждението на трима ентусиасти (Колин Ингъл, Хелън Грейнър и Родни Брукс), че роботиката ще промени света и начина, по който работим, учим, лекуваме или почистваме. Още през първата си година iRobot, в сътрудничество с NASA, представя робот за космически изследвания – Genghis. Големият пробив идва през 1998 г., когато дружеството печели договор с Агенцията за високоразвити отбранителни проекти (Defence Advanced Research Project Agency – DARPA) за развой и производство на тактически мобилни роботи iRobot PackBot.

През 2002 г., iRobot влиза в ежедневието ни, с появата на първата прахосмукачка-робот Roomba. Три години по-късно, на пазара излиза и Scooba, която обогатява линията роботизирани помощници за бита. Днес портфолиото на iRobot включва няколко първокласни робота, които помагат на повече от 14 милиона души по целия свят за почистване на дома и около него.

Системата за навигация iAdapt осигурява перфектно почистване на дома. Roomba следи пространството чрез десетки сензори и интелигентно комбинира 40 предварително дефинирани движения, за да се адаптира към формата и размера на стаята. По този начин роботът се води по стените и мебелите за перфектно почистване на цялата стая.

Интелигентна технология с мобилното приложение iRobot HOME

С приложението за мобилни устройства или таблети iRobot Home можете да управлявате дистанционно Roomba 895 от всяка точка, където се намирате. Просто отворете iRobot Home и кликнете върху Clean. Планирайте предварително датата и часа, в който искате роботът ви Roomba 895 да започне да почиства, и вече няма да се притеснявате, Roomba ще се погрижи за останалото.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Мощно почистване на труднодостъпни места

Свръхтънка, свръхмощна

Проектирана с по-тънък корпус, но без компромис по отношение на всмукателната мощност. Тя генерира 20 пъти повече смукателна мощ*, за да засмуква прах и мръсотия от килими и под ниски мебели.

* На базата на вътрешни тестове в сравнение с традиционния модел VR10BTATBB на Samsung. **В сравнение със Samsung POWERbot VR9000.

Сканира пространството, разпознава препятствия

FullView Sensor™ 2.0

Надстроеният, високопроизводителен сензор FullView Sensor™ 2.0 сканира и разпознава много тесни или малки препятствия на широка площ. Освен това той разпознава ъглите на стаята и ги почиства три пъти с 10% повече смукателна мощ*.

* Генерира с 10% повече смукателна мощ, отколкото при нормален режим.

Почиства добре, дори до стените

Edge Clean Master

Edge Clean Master почиства ръбовете и ъглите по-ефективно с мъхеста четка, която е много близо до предната част. Когато тя докосне стена, Auto Shutter се спуска, за да създаде бариера, която помага за събирането на повече прах.

Винаги оптимална мощност

Контрол на мощността

Интелигентен контрол на мощността разпознава типа повърхност и генерира оптималната смукателна мощ. Когато е върху килими и черги, моторът генерира повече смукателна мощ, за да засмуква натрупания прах.

Предотвратява задръстването на филтъра

CycloneForce

CycloneForce гарантира екстремна смукателна мощ за дълго време*. Той генерира силни центробежни сили и извлича мръсотия и големи парчета от въздуха във външна камера. Така той запазва филтъра чист с по-малко задръстване.

Почиства по-широка площ бързо и ефективно

Широка четка

Широката четка почиства по-големи площи по-бързо и по-ефективно. Тя има ширина 290 мм, което е с над 42% повече от традиционните 204-милиметрови четки, така че почиства по-голяма площ с по-малко движение за по-кратко време.

Съставя и намира най-подходящия път за почистване

Visionary Mapping™ +

Системата Visionary Mapping™ Plus намира и я превежда по оптималния път за бързо почистване. С помощта на високопроизводителни сензори и цифрова камера тя съставя карта на дома ви и изчислява най-ефективния път на движение.

Големи колела

Easy Pass™

Надстроените колела Easy Pass™ се справят лесно с повечето препятствия, като например рамки на врати, така че ще продължи да работи, докато вие сте навън. Освен това корпусът й вече е на 15 мм от земята, така че вероятността да се заклещи в нещо е много по-малка.

Изберете най-добрия начин

Различни режими на почистване

С различните режими на почистване може да изберете най-добрия начин за почистване при различни ситуации. Тя разполага с 3 стила на почистване*, 3 типа всмукване, режими на насрочване, които можете да зададете предварително за до 7 пъти в седмицата.

Винаги заредена

Автоматично зареждане

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, тя автоматично се премества в док станцията, за да се зареди. След като бъде напълно заредена, тя се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Интелигентно планирано почистване с i-навигация Path

ILIFE V80 притежава интелигентна планирана система за почистване, като постига максимално покритие за по-малко време. В  режим Path, роботът планира маршрута си, чрез четирите стени, след това започва да прахосмуче. Разбира се, можете да го ползвате и в автоматичен режим.

Робот 2 в 1 – мие и прахосмуче

ILIFE V80 е робот, който прахосмуче и мие. Със системата i-Dropping ILIFE V8s има пълен контрол над количеството вода, което попада на пода Ви, така че да не нанеси щети върху повърхността.

ILIFE V80 притежава 2 странични четки, вакуум тръба, контейнер с голяма вместимост и филтър, както и контейнер за вода с моп.

ILIFE V8s – Робот прахосмукачка с моп

RoadRover колела

Със специално разработените си колела ILIFE V80 може с лекота да преминава препятствия, като лайсни и килими.

Автоматично зареждане

ILIFE V80 автоматично се прибира на базата си за зареждане след изтощаване на батерията.

ILIFE V8s – Робот прахосмукачка с моп

Режими на работа

Path – умна навигация

Автоматичен

Max – увеличен вакуум

Покрай стени и ъгли

Spot – почистване в определена точка

Програмиране

Седмичен график

Можете да зададете седмичен график за всеки ден от седмицата(или колко дни желаете), в различни часове.

Голям контейнер с високоефективен филтър

Контейнерът на ILIFE V8s е с вместимост 750 мл, което му позволява да почиства дълго време без да е необходимо изхвърляне на боклука. Високоефективният филтър улавя и най-фините частици.

Съобразява се със заобикалящата го среда

Уникалният дизайн на ILIFE V80 му позволява да преминават свободно през тесни пространства, така че няма да пропусне скрит прах и остатъци под мебелите.

Зареждане:  Автоматично/ Ръчно

Режими: Path/Автоматичен/Макс/Покрай стени/Спот

Време за зареждане: 200-350 мин.

Време на почистване: до 80 мин.

Батерия: литиево – йонна 2600mAh

Преминаване на препятствия: ≤ 12mm

Подходящ за: паркет, ламинат, плочки, килими(до 1.2см), мокети и др.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.
За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.