Безплатен онлайн дизайн на шрифтове с Glypr

2
166
Добави коментар
maznio007
maznio007

Glypr е впечатляващо онлайн приложение с GNU лиценз, в което можете да създавате и редактирате шрифтове.

Редакторът е лесен и интуитивен за използване дори от хора без опит в създаването на шрифтове. Приложението включва базови инструменти за създаване и редактиране на векторни елементи, базирани на криви на Безие. Те не се различават съществено от инструментите в повечето редактори за векторни графики. Glypr е лесен за употреба и безплатен, което е значително предимство пред комерсиалните приложения за създаване и редактиране на шрифтове.

Glypr може да се използва самостоятелно или в съчетание с програма за векторна графика като Adobe Illustrator. Можете да видите ръководство как става това тук. В приложението можете да видите и два демо шрифта

В Glypr можете да задавате различни параметри на отделните глифи. Приложението поддържа работа в слоеве за всеки индивидуален елемент на всеки символ, което прави редактирането им лесно и удобно. Glypr позволява и създаване на специални символи и лигатури.

Можете с лекота да преглеждате всички глифи, включени в шрифта и да редактирате тези, които желаете. Системата от водачи и мрежа помага за по-лесно и прецизно създаване на желаните форми. Glypr позволява още да заредите предварително подготвени и записани глифи в SVG формат. Далеч по-впечатляваща, обаче е възможността да заредите, редактирате и запишете съществуващ OTF или SVG шрифт.