Привърженици на „Атака“ протестират пред БНТ (СНИМКИ)

1
144
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Управителният съвет на Българската национална телевизия взе единодушно решение Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия, до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към БНТ и нейните служители. Причината е поведението му в предаването „Референдум“ във вторник.

Решението на Управителния съвет на БНТ се основава на допуснатите нарушения от страна на представителя на „Атака“ на текстове от Изборния кодекс, на правилата за зачитане на равнопоставеност и значимост на кандидати в предизборната кампания, съгласно решение на ЦИК, както и на нарушения на регламента за провеждане на диспут, определен в споразумението между БНТ и участниците в изборите.

От „Атака“ се събраха на протест в 17 ч пред БНТ заради недопускане на техния лидер в „Панорама“ тази вечер. Протестиращите се опитаха да влязат в сградата на Националната телевизия. От „Панорама“ са информирали партията за решението на Управителния съвет и са им дали право да изпратят друг свой представител.

По-рано днес от „Атака“ изпратиха писмо до ЦИК, в което настояват БНТ да бъде задължена Волен Сидеров да бъде допуснат за участие в „Панорама“. От ЦИК вече заявиха, че нямат отношение по прекратяване на споразумението между БНТ и „Атака“ за местния вот, защото не са страна по договора и медията сама трябва да уреди отношенията си с партията. Също така решиха, че ще наложат глоба на участника от „Атака“ заради поведението му в „Референдум“.

В писмо до СЕМ, от партията настояват БНТ да бъде санкционирана, защото според тях тя е нарушила договореностите. Искат и запис на предаването. От Съвета вече излязоха с позиция, че екипът на предаването е реагирал професионално и е спазил предизборното споразумение. От партията поискаха оставката на генералния директор на обществената телевизия Емил Кошлуков.