Пулишич обмисля напускане на Челси под наем!

1
89
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Американският национал се бори да покаже качествата си на „Стамфорд Бридж“, след като през лятото направи 64-милионен трансфер от Борусия Дормтунд.

21-годишното крило се озова на резервната скамейка при треньора Франк Лампард, за когото той бе неизползвана резерва в три от последните четири мача на Челси във Висшата лига, с 10-минутно участие срещу Саутхямптън в неделя при единствената му поява в лигата от август.

Освен това той бе извън състава за последния мач от Шампионската лига срещу Лил в сряда и бе оставен на пейката срещу Валенсия две седмици преди това.

В дадената ситуация в Челси – където той очевидно е изостанал след Педро, Уилиан, Мейсън Маунт и Калъм Хъдсън-Одой по реда на започване на мачовете – Пулишич вече е готов да обмисли молба към клуба да го остави под наем през януари, според доклади от Обединеното кралство.

Съобщава се, че бившата звезда на Дортмунд иска да остане и да се бори за мястото си, но е отворен да обмисли други варианти ако почувства, че не му се дава възможност да се докаже на „Стамфорд Бридж“

Пулишич получи подкрепа от Аспиликуета и Лампард

На фона на загрижеността си за положението в Челси, американският национал получи подкрепа както от Лампард, така и от капитана на клуба Сезар Азпиликуета, като двамата подчертаха, че на младото крило му трябва време, за да се адаптира.

„Той работи усилено и понякога знаем, че мениджърът трябва да взема решения, но аз го виждам да работи усилено в тренировките. От тук всичко, което мога да кажа, е да го насърча да продължи да работи, защото знаем, че нова страна, нов екип, трябва малко време за адаптация “, каза Аспиликуета, след като Пулишич бе оставен  извън отбора за двубоя в Шампионската лига срещу Лил в сряда.

„Виждам го с характер и работи усилено в тренировките и се надявам, и съм сигурен, че той ще бъде много важен за нас през сезона.“

И докато треньорът и капитанът на клуба апелират за търпение, изглежда, че търпението на самия Пулишич би могло да се свърши, ако информацията идваща от Обединеното кралство е вярна.

Източник: https://en.as.com/en/2019/10/06/football/1570371430_135781.html

Категория: Футболни новини

Тагове:
Челси, Кристиан Пулишич