Таванско помещение с възможност за промяна – VELUX обекти

1
130
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Собствениците на този имот първоначално го построяват като малка едноетажна къща, но след като семейството започнало да расте, решават да добавят допълнително пространство, като направят реконструкция на къщата си и по-точно на необитаваното таванско пространство.

Те наемат фирма, специализирана в преустройство на тавански помещения и ремонти на покриви, която ги посещава, за да проучи дали е възможно това. В тогавашното си състояние таванското помещение било неизползваемо, но те решават този проблем, като променят подпорната конструкция и подобряват нивото на изолация, за да може да бъде превърнато в обитаемо пространство.

За да влиза максимално светлина там, изпълнителят препоръчва да се използват големи покривни прозорци и венециански щори за контрол на нивото на светлината, когато стаята се използва за работа.

В пода са направени два отвора. Единият за стълбите, а другият – за балкон на мецанина, гледащ към всекидневната отдолу. Това внася допълнителна светлина на долния етаж и е отлична демонстрация на възможностите на къщата. Бе използвана стъклена преграда, за да се гарантира ефективното разпределяне на светлината.

В спалнята бяха поставени покривни прозорци от всяка страна на покрива за насрещна вентилация и добро количество светлина. За затъмняващ ефект нощем се използват електрическите щори.

В оставащото място на таванския етаж бе изграден просторен дрешник, за да не се налага в спалнята да има други дрешници след преустройството на таванското помещение.