Всичко за коланите за корекция на стойката – АЛФАМЕДИКА

3
263
Добави коментар
amedica
amedica

Обездвижването и продължителното седене пред компютъра не само заменя живата комуникация и разходките на чист въздух, но и често водят до прегърбване. Това е не просто естетически проблем, а носи и много рискове за здравето. С изкривяването на гръбначния стълб се нарушава работата на много вътрешни органи – сърцето, белите дробове и чревния тракт.

Мога ли да направя нещо, за да коригирам стойката си?

Преди всичко, трябва да укрепите мускулатурата, която е отговорна за горната част на гърба и раменете – за това има специални физиотерапевтични комплекси от упражнения, плуване, стречинг.

Обърнете специално внимание на работното си място. Налага ли ви се прекарвате работния си ден пред компютъра седнали на бюро? Тогава организирайте правилно работното си място – удобно бюро, монитора да бъде на нивото на очите ви, ортопедичен стол или използвайте специална лумбална опора гърба си като тази:

Масажите и мануалната терапия ще засилят ефекта чрез подобряване на кръвообращението в мускулите и сухожилията.

Трябва ли да нося специален колан за корекция на стойката?

Ортопедичните колани за корекция на стойката са широко приложими при изменения на позата. Функцията им е да изправят раменете като ги опъват назад и да се нормализира мускулния тонус. С други думи, човек ги използва, за да държи гърба си изправен и да не се накланя напред.

Колко дълго трябва да нося коректор за неправилна стойка?

Носенето на коректор за неправилна стойка не трябва да бъде повече от 4-5 часа на ден, освен ако лекар не е предписал различен режим на носене. Такъв тип медицинско изделие се използва главно, когато човек седи, а не по време на физическа активност и спорт.

Постигането на трайна корекция на стойката не се случва изведнъж. Ако някой ви каже, че ще постигнете желаната перфектна осанка за 1-2 седмици – не му вярвайте. Нужни е постоянство и търпение.

Ще ми помогне ли наистина?

Да, ако коланът е правилно пробран и се носи правилно. Благодарение на колана за корекция на стойката лесно можете да коригирате неправилната приведена стойка. Това от своя страна доведе до нормализиране на натиска върху органите на тялото, който причинява болка в шията, болки в гърба или болки в раменете (особено за жените). Корекцията на стойката е част от подобряване сцеплението на врата, което е доста популярна терапия за намаляване на болката в шията.

С негова помощ се поддържа още и нормален мускулен тонус. Образува се и анатомично правилна поза. Носенето на коректор за гръб пречи на развитието на съществуващите деформации на гръбначния стълб.

Как да избера подходящ модел колан за изправяне на гърба и раменете?

На пазара има огромно разнообразие от марки и видове ортопедични продукти за корекция на стойката, но много от тях вместо да ви помогнат, могат да ви навредят, ако не са правилно подбрани, или ако са изработени от некачествени материали.

Коланите за гръб и рамене се делят на два основни вида: с твърда опора (с шини) и с мека опора (еластични).

Къде мога намеря разнообразие от качествени колани за корекция на стойката, за да избера подходящия за мен модел? В интернет се предлагат какви ли не варианти от знайни и незнайни онлайн магазини. Нека не забравяме, че все пак става въпрос за здравето ни. Тези колани за корекция на стойката са медицински изделия и се предлагат в специализираните ортопедични магазини. Такъв магазин е именно ортопедичен магазин Алфамедика www.amedicabg.com