Топ мерки от ранна възраст в борбата с бръчките

1
105
Добави коментар
clashbade
clashbade

Стремежът към изящество и красота датира от незапомнени времена. Не само женското съсловие се цели в точното попадение. И мъжката част от света е не по – малко суетна, макар и мъжете да остаряват по – красиво.

 

Превенция

Нежната половинка от човечеството отдавна е намерила начин да се справя с проблема. Най – важното условие е да се вземат предварително мерки. След появата на сериозни и дълбоки бръчки отново има с какво да се противодейства. И тук не говорим за стряскащи и инвазивни процедури, като пластичните операции. Силната и богата на активни съставки козметика става все по – достъпна за масовия потребител. Но превенцията е за предпочитане. Правилните и постоянни грижи от ранна възраст няма как да останат без резултат.

За да се наслаждавате на пълноценен ефект, необходимо е изграждането и следването на строга рутина. Има много неща, които можете да направите в подкрепа на хубавата и млада кожа.

 

Почистване

Основното, което не трябва да пропускате, е редовното и дълбоко почистване. Това не само ще създаде идеална основа за бялата козметика, но ще помогне на порите да дишат. Кожата винаги ще изглежда стегната  и тонизирана. Не си позволявайте „лукса” да спите с грим. В последствие ще съжалявате, че не сте си отделили няколко минутки преди лягане. Вредата е изключително голяма дори след еднократни пропуски, да не говорим за редовна практика.

Ексфолирането и премахването на мъртвите клетки ще позволи естественото обновяване на епидермиса. Не подценявайте защитните сили на кожата си. Понякога е достатъчно само леко да я подпомогнем в процеса на регенерация с правилната козметика.

 

Хидратация

Овлажняването е абсолютен феномен. Независимо от вида на кожата (дори и мазната) хидратиращата козметика играе ключова роля при предотвратяване появата на бръчки. В тази връзка ще откриете толкова разнообразни и ценни продукти, че един или два няма да са достатъчни.

Не подминавайте специализираната нощна грижа. Подходящите кремове в по – богати и концентрирани формули ще изиграят своята роля в минутите на покой.

 

Серуми и маски

Серумите и ампулите с високо концентрирани съставки ще допълнят грижата на останалата козметика. Тяхната формула е по – богата и не е предназначена за ежедневна употреба.

Маските също могат да се похвалят с екстремното си действие. Не се ограничавайте в избора на една. Независимо от вида на кожата, всяка се нуждае от комплексни грижи. Антиейдж ефект, овлажняване, стягане, подхранване, обновяване – колко фактора искате да покриете? Изборът е ваш. Използвайте различни маски поне два пъти в седмицата. Комбинирайте ги с приятна обстановка и релаксираща музика. Въведете в ежедневието си някои здравословни навици и заложете на спокойствието и пълноценната почивка.  Всички фактори взети заедно ще ви подкрепят по пътя към младостта.