АИТ Интернешънъл Транспорт подкрепя благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“

1
118
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

В рамките на кампания на 29 септември фирмата се ангажира да се включи в извозването на събраните капачки от София до обект за рециклиране в Централна България.

 

 

АИТ Интернешънъл Транспорт се включва в инициативата „Капачки за бъдеще“. Кампания по събиране на капачки с благотворителна цел, част от инициативата, ще се проведе на 29 септември от 9 до 17 ч. на паркинга на площад Батенберг в София. В рамките на събитието АИТ Интернешънъл Транспорт ще осигури камион, с който събраните капачки ще бъдат транспортирани от София до обект за рециклиране в Централна България. Очакванията на организаторите са в специално изградения за целта събирателен пункт пред бившия Мавзолей да бъдат донесени между 60 и 80 т. капачки. Ден по-рано – на 28 септември, подобна кампания ще бъде проведена и в Пловдив, на паркинга пред магазин Метро 1 между 10 и 13 ч.

 

„Щастливи сме да се включим в благотворителната акция и да подпомогнем каузата, чиято цел е подмяна на най-старите кувьози в България до края на 2019 г. Това е нашият принос към борбата за живота на недоносените деца на България“, сподели Ангел Траков, собственик на АИТ Интернешънъл Транспорт.

Благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“ стартира преди няколко години, като целта е събраните от хората капачки да се предават за рециклиране. С получените по този начин средства се закупуват кувьози, предназначени за болници в страната, които спешно се нуждаят от животоподдържаща техника на новородените. Инициативи по събиране на капачки се провеждат няколко пъти годишно в София, Пловдив и други градове на страната. Над 150 пункта в над 120 града в България също са част от инициативата, като събират и транспортират до събирателните точки капачките, събрани от хората, коитo нямат възможност да стигнат до там.

 

От старта на инициативата преди няколко години до момента са събрани над 140 тона рециклирана пластмаса и са закупени 11 кувьоза, както и 5 нови транспортни кувьоза, които ще бъдат дарени през идните седмици. Заедно с това боклукът в България е намален с 1680 куб.м.

 

Целите на организаторите за 2019 г. включват 100 т. рециклирана пластмаса и 12 дарени кувьоза. Само за половин година обаче тези показатели са надминати, като за първите шест месеца са дарени 8 кувьоза срещу рециклирана 70 т. пластмаса.

 

Участието на АИТ Интернешънъл Транспорт в благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ е част от цялостната грижа за природата и човека, залегнала в стратегията и визията на фирмата. Водена от отговорното си отношение към природата, транспортната компания инвестира в нови екологични решения. Те включват подмяна на целия автопарк с влекачи, отговарящи на стандарти EURO 6. В допълнение, офисите и складовата база на АИТ Интернешънъл Транспорт са енергоспестяващи, а използваната енергия е екологична.

 

АИТ Интернешънъл Транспорт е водеща компания в областта на международния транспорт и логистичните решения. С 25 години стабилни позиции и коректност на пазара, фирмата предоставя услуги с доказано високо качество и гъвкавост, съобразена с нуждите на клиента. В стремежа си да отговори максимално на пазарните тенденции, АИТ Интернешънъл Транспорт добави през годините собствен учебен център, модерен парк с офиси площи и шоурум, както и автосервизни услуги към своето широко портфолио.

 

За връзка с АИТ Интернешънъл Транспорт

Пловдив, ул. Нестор Абаджиев 28А

+359 323 636 636

[email protected]