Мюсюлманско семейство призовава християнски свещеник на помощ

11
223
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Свещеник от английска църква е призован да помогне на уплашено семейство мюсюлмани, които твърдят, че техният дом е бил убежище на призрака на християнски монах.

За някои, това може да звучи като странна британска шега, но това събитие е истинско (Zona666.com).

Свещеникът Джейсън Брей има специализация за екзорсист и според него, мюсюлманското семейство наистина търсило помощ.

Свещеникът Джейсън Брей

Според Брей, в неговия опит на екзорсист е имал много случаи на екзорсизъм, срещи с много демони и сблъсъци с полтъргайсти.

Свещеникът разказва:

„Те виждали нещо в своя дом, което идентифицират като монах. Чувствали, че той е християнин, тоест, принадлежал към друга религия. И така решили, че имат нужда от християнски свещеник, за да се „преборят“ с него!“

Според свещеника, когато отишъл в посочената къща и домакините започнали да му разказват всичко, веднага се забелязало, че всички са ужасно уплашени. Тогава, Брей започва да провежда ритуал.

На първо място, той сложил специално парче дълъг плат върху главата и раменете си, а след това започнал да чете молитвите на глас. И тогава този „монах“ започнал да се показва. Брей веднага забелязал присъствието му. Успешно успял да изгони същността.

Свещеникът пояснява:

„Всъщност се оказа, че е по-скоро ниско ниво полтъргайст.“

Брей казва, че се сблъсква с подобни полтъргайсти поне шест пъти в годината и е свикнал с тази работа. За него, тя почти се е превърнала в рутина.

„В известна степен, всичко това е странно и невероятно, тъй като е нещо, което е на различно ниво на съществуване. Това е най-трудният край на духовния свят, достъпен за свещениците. Но, в същото време, всичко е много вътрешно.“

Брей казва, че терминът „екзорсист“ е много рекламиран, особено във филмите и медиите, докато той е много специален статут и не се дава на всеки свещеник. За тази цел е необходима известна подготовка и ниво на познание.

Всеки път е необходимо специално разрешение на епископа за издаване на такъв статут.