Кавани: Атлетико ще опита всичко за нападателя на ПСЖ през Януари

1
99
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Бордът на Атлетико Мадрид и Диего Симеоне очевидно са съгласни, че решението за липсата на голове на отборa трябва да бъде намерено час по-скоро.

Атлетико Мадрид успя да постигне само седем гола в лигата в осем мача през този сезон, като Диего Симеоне се опитва да измисли как да извлече най-доброто от атакуващия си триумвират Жоао Феликс,
Диего Коста и Алваро Мората, но изглежда аржентинецът може да е намерил и алтернативно решение: нападателят на ПСЖ Единсон Кавани.

Уругвайският национал не е непознат в списъка за пазаруване на Атлетико, тъй като е бил свързан с клуба няколко пъти през последната година, но Симеоне очевидно обмисля ход през януари, когато ще се стреми да усили атакуващата си линия. Къде това поставя Диего Коща, който се превърна в мишена за Ал Райян, остава да видим, но испанският нападател е далеч от най-добрите си дни, откакто се върна в отбора от Челси.

Мората също отпадна през този сезон след обещаващ старт на живота в Атлетико, когато се присъедини от Стамфорд Бридж под наем и той и Коща са вкарали два гола общо във всички състезания през този сезон – същия брой като дефанзивният полузащитник Томас.

Симеоне изглежда не беше сигурен в силата на атаката си през лятото, когато Атлетико даде оферта за нападателя на Испания и на Валенсия Родриго, която в крайна сметка се срина в последният час.

Манчестър Юнайтед също обмисля ситуацията на Кавани – 32-годишният е в последната година на договора си  и ще бъде на разположение за преговори през следващото лято – подтиквайки Симеоне да повиши интереса си и да излезе с оферта през януари. Предвид възрастта и договорната му ситуация около 20-30 милиона вероятно биха изкушили PSG да прави бизнес, ако желае да го продаде, но Кавани е най-добрият голмайстор на клуба за всички времена и любимец на феновете, така че възможността за удължаване с парижани, не може да бъдат изключена.

Източник: https://en.as.com/en/2019/10/14/football/1571047653_800725.html

Категория: Футболни трансфери

Тагове:
ПСЖ, Атлетико Мадрид, Едиnсон Кавани