АПАРАТ ЗА СОЛНА ДИХАТЕЛНА ТЕРАПИЯ /ХАЛОТЕРАПИЯ/ SALIN Plus за помещения до 55 кв.м. – USA

1
115
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

С уреда SALINplus се провежда домашно лечение на респираторни заболявания, чрез солна дихателна терапия – халотерапия,  като разпръсква солени микрокристали, йонизира и пречиства въздуха.

Работи без вода и ултразвук.

Използва се при най- често срещаните дихателни заболявания: астма,  бронхит, синузит, вирусни инфекции,  хрема.

С този уред ще редуцирате значително употребата на антибиотици и други лекарства. Той има антисептично и противовъзпалително действие. Спомага за отхрачването и изчистването на дихателните пътища и синусите от секрети и  слуз. Респираторните инфекции намаляват значително а при здрави хора се подобрява капацитета на дишането.

 

Със SALINplus дишането по време на сън е по леко, а сънят по спокоен. 

 

Ефектът от употребата  на уреда SALINplus  е  същият както при посещенията на солна стая. 

В солната стая отделеното количество сол е голямо, вижда се мъгла от сол и тя се наслоява върху дрехите.  При уреда SALINplus количеството на отделената сол е значително по-малко. За това, той може да се включи да работи по няколко часа. Най-добре по време на сън.  При работата му не се наслоява сол върху мебелите.

 

Иновативната част на уреда е филтъра. Той разпръсква микрочастици сол с размери – под 5 микрона.  Извънредно ниското количество сол /0,1г/, което се разпръсква прави употребата му  подходяща за всички възрасти: кърмачета и  малки деца, бременни жени, възрастни и болни хора.

 

Филтърът съдържа 100% каменна сол от  мината Slanic Prahova Румъния, която е известна с терапевтичните си свойства. Солта се пречиства и обработва  в лабораториите на Slanic Prahova за да може уреъдт да разпръсква частици с размер 5микрона. Способни да достигнат и най-малките алвеоли на белите дробове. 

 

Технически параметри:

– Захранване от приложения адаптер 220 V AC -> DC 9 V
– Консумация :10 W

– Капацитет на вентилатора : 12…32 m3 / h
– Обем на помещението: max 150 m3 или максимална площ от около 55 кв.метра
– Препоръчително време на употреба : 6…10 h/ден
– Полезен живот на филтъра : 4 – 6 месеца
– Тегло: max. 1.65 kg
– Размери: 181 x 165 x 235 mm – компактен и мобилен
– Шум: 30-40 dB в зависимост от настройката на оборотите на вентилатора – тих и успокояващ звук, който не пречи на съня

Уредът е комплектован с един сменяем филтър.  Допълнително може да се закупи филтър. Поставя се на разтояние 60-120 см от болния и се насочва към него. Препоръчително е  да работи минимум 8 часа. За това се препоръчва да се включва нощем. Може да работи и целия ден. За максимален резултат се препоръчва ежедневна употреба.

Някои често задавани въпроси:

Колко време е нужно за получаване на подобрение?

– Много клиенти съобщават за първоначално подобрение още  след първата нощ на употребата.  Редовната употреба при здрави хора снижава риска от инфекция на дихателните пътища.

 

Как да разберем кога трябва да се смени филтъра?

– При ежедневно използване смяна се препоръчва след 4 до 6 месеца. Предната част на уреда  ще е замърсена от праховите частици, които задържа намиращия се там филтър. След този период на работа количеството на фините солни частици е намаляло и са останали само едри частици, които уреда не разпръсква.

 

Какви грижи трябва да се полагат за уреда?

– Не трябва да се съхранява и да се използва уреда  във влажна стая. Солта е хигроскопична и микрокристалите във филтъра ще се повредят. Не е подходящо да се използва и в помещения с мазни аерозоли т.е. кухнята. Подходящи помещения са спалнята, хола и то с нормална влажност от 50%.

 

Има ли корозионен ефект ?

–  Уреда е на пазара в Европа от 10г. и няма нито едно съобщение за корозионно въздействие. Солта е суха.

 

Какъв е съставът на солта във филтъра?

– 100% каменна сол със състав : 98% натриев хлорид NaCL, калциев хлорид, магнезий и йод.

 

 

 

 

 

За халотерапията и приложенията й.

Физиологичния механизъм на въздействие на солта при халотерапията е осмозата.

Прилага се с  успех при различни заболявания.  

1.  Респираторни заболявания

Астма, бронхити, емфизем, кашлица при пушачи, ларингити, муковисцидоза, вирусни инфекции, грип, пневмония, синузит, сенна хрема, сънна апнея, туберкулоза, инфекции на ушите, хрема, хрипове, ХОББ, хъркане.

При тези заболявания халотерапията  оказва следните въздейатвия:

Втечнява слузта в дихателните пътища и синусите  и ги освобождава. Намалява появата на инфекции в дихателните пътища, дробовете и синусите, облекчава дишането, преглъщането и дрезгавия глас. Облекчава се кашлицата и хриповете, намалява отока на лигавицата. 

 

 

2. Кожни заболявания

 

Акне, алергии, гъбички, екзема, лишеи, псориазис, себорея, атопичен дерматит.

При тези заболявания халотерапията оказва следното въздействия:

Балансиране на нивото на рН , премахва  алергени и дразнители. Индуцират се   регенеративни процеси – Действа благотворно върху микроциркулацията – Понижава нивото на IgE (имунната система за свръхчувствителност) – редуцира реактивността на кожата, свързана със зачервяване, лющене и сърбеж.

3. Нервно напрежение и стрес

Отрицателния заряд на солните частици понижава нивата на тревожност и стрес и засилва усещането за релаксация и спокойствие.

 

Произход: USA