Клинични наблюдения с Ecomer, проведени в България Posted септември 26, 2014

1
103
Добави коментар
pophristova95
pophristova95

Клинични наблюдения с Ecomer, проведени в България

Posted септември 26, 2014

● Ecomer при деца с бактериален риносинуит и/или бронхиална астма – Клиника по детски болести към УМБАЛ “Александровска” – София

Включващи критерии:
1-ва група – 20 деца (между 3 и 16 г.) с бактериален остър или рецидивиращ риносинуит

2-ра група – 20 деца (между 3 и 16 г.) с бронхиална астма и бактериален риносинуит

Изключващи критерии: лечение с локални и системни антихистамини, системно лечение с антилевкотриени, лечение с кортикостероиди (назални, инхалаторни или системни).

Клинична симптоматика: хиперемия, конгестия, секреция, главоболие, кашлица и субфебрилитет.

Дозировка: деца над 12 г. – 2 х 2 капсули/дневно, а деца от 3 до 12 г. – 2 х 1/дневно

Резултати при 1-ва група деца:

На 30-я ден – тенденция за преодоляване на назалната секреция и обструкция, както и затихване на кашлицата.
На 60-я ден – всички симптоми са преодолени и не са регистрирани рецидиви, което се дължи на имуностимулиращия ефект на Ecomer!

Симптоми/Оценка

Резултати при 2-ра група деца:

По-бавна тенденция при преодоляване на назалната обструкция и секреция (както и на кашлицата), въпреки предхождащата комбинирана терапия на бронхиалната астма. Пълно повлияване на бронхиалната обструкция на 30-я и 60-я ден!

Симптоми/Оценка

Добавянето на Ecomer към антибиотичната терапия, води до по-бързо подобряване на общото състояние, намаляване на оплакванията и понижаване на риска от рецидиви! Приложението на Ecomer при деца с назофарингеални оплаквания се приема добре, поради високата пречистеност на този продукт!

При деца с бронхиална астма и риносинуит, имуностимулиращият ефект на продукта повлиява и бронхиалната обструкция, понижава риска от рецидиви и предоставя отлична възможност за научноизследователска работа!

● Възможности за неспецифична имуномодулация с Ecomer, в акушерството и гинекологията – Университетска болница СБАЛАГ “Майчин дом” – София

Ecomer е приложен при 2 основни групи пациентки: бременни между 27 и 36 гестационна седмица, сред които една подгрупа с назофарингеални оплаквания – 8 пациентки и втора с урологични оплаквания (цисто-пиелитни смущения) – 13 пациентки. Дозировката при бременните е 3 х 2 капсули/дневно, за 15 дни. При бременните пациентки от първата подгрупа, се наблюдава подобрение в 75% от случаите, а във втората подгрупа – в 76%!

Втората основна група включва пациентки, оперирани по повод карцином на маточната шийка. Първата подгрупа приемат Ecomer, от началото на лъчетерапията – 17 пациентки. Втората подгрупа приемат Ecomer, от момента на хистологично потвърждаване на диагнозата – 6 жени. Схемата на приложение при втората основна група е: 3 х 2/дневно за 2 ме- сеца, 3 х 1/дневно за 1 месец, след което следва повторение на този 3 месечен цикъл.

И при двете подгрупи на втората основна група, се отбелязва значително намаляване на страничните ефекти на лъчетерапията! Предстои проследяване на преживяемостта.

● Ecomer при лечение на деца с инфекции на горните дихателни пътища – Кли- ника по детски болести към УМБАЛ “Александровска” – София

Инфекциите на горните дихателни пътища (ГДП) са най-честата детска патология през зимните месеци. Това са група заболявания, които включват инфекциозните възпаления на лигавиците на фаринкса, ларинкса, носа, околоносните кухини и средното ухо. Началото е внезапно и е придружено с ринорея, назална конгестия, кихане, кашлица, и фебрилитет. Изследвани са 40 деца, страдащи от инфекции на ГДП, които са разделени в групи по пол и възраст:

1-ва група – 20 момчета с риносинуит, на възраст между 3 и 16 г.
2-ра група – 20 момичета с риносинуит, на възраст между 3 и 16 г.
От момента на поставяне на диагнозата, всички деца приемат Ecomer в продължение на 2 седмици или до изчезване на оплакванията.

При деца над 12 г., приемът е 2 х 2 капсули/дневно, а при тези от 3 до 12 г. – 2 х 1/дневно.

При момчетата се наблюдава значително подобрение на заболяването при 13 от тях (останалите 7 са с фебрилитет и АБ терапия), а при момичетата – 11 с подобрение (останалите 9 с фебрилитет и АБ терапия).
Приложението на Ecomer при деца с инфекции на ГДП, води в голям процент до подобряване на общото състояние и намаляване нуждата от приложение на антибиотик!

● Ecomer при деца с рецидивиращи инфекции и повече от две хоспитализации, в рамките на една календарна година – СБАЛДБ “Д-р Лисичкова” – Варна

Целта e да се оцени имуностимулиращият ефект на Ecomer, при често боледуващи деца, при коитонастъпватипоследващиусложнения. Децата,коитосавключенивнаблюдениетосана възрастот3до12годиниисахоспитализирани сразличнидиагнози:тежкопротичащи тонзилити, ларингити, бронхити, пристъпи на бронхиална астма и хронични бъбречни заболявания. Пациентите са разпределени в 2 групи:

1-ва група: деца, приемали Ecomer по 1 капсула/дневно, в продължение на 3 месеца – препоръчителна доза и срок за прием от производителя
2-ра група: деца, приемали Ecomer по 1 капсула/дневно, в продължение на 1 месец

Деца, хоспитализирани за периода
на наблюдението
Деца, при които е бил наложителен прием на антибиотик

От резултатите е видно, че децата приемали Ecomer в продължение на 3 месеца, нямат хоспитализации за наблюдавания период и само при 2 от тях, се налага прием на перорален антибиотик!

При децата, приемали Ecomer само за 1 месец, се наблюдава по-висока заболеваемост. При тази група пациенти, Ecomer има също относително висок процент на успеваемост, за кратък период след прекратяване на приема.

Ecomer се възприема добре от децата и техните родители! Той е натурален, пречистен продукт, без странични ефекти и високоефективен при често боледуващи деца! Дадените указания от производителя за профилактично приложение и очакваната ефективност, се потвърждават напълно от проведеното клинично наблюдение!

● Влиянието на Ecomer върху хемопоезата при пациенти с глиобластома и други злокачествени тумори – Отделение по лъчелечение към СБАЛОЗ “Д-р М. Марков” – Варна

Клиничното наблюдение започва през 02.2014 и все още не е приключило. Пациентите са под- ложени на лъчелечение и приемат Ecomer в доза 3 х 2 капсули/дневно. ПКК на първите паци- енти показват подобрение в значителна степен на тромбоцитопенията и в по-слаба на левкопенията. И двете промени се по-добре изразени при пациенти, които приемат Ecomer преди, по време и след лъчелечението.