Лесни начини да създадем нови приятели

1
131
Добави коментар
vocala
vocala

Хората са социални животни и близките лични отношения са важни за нашето благополучие. Според Harvard Health, приятелите ни помагат да се справим със стреса, поддържат ни силни и ни помагат да се възстановим по-бързо от здравословните проблеми.

Самотата представлява една от основните причини за депресията, така че изграждането и поддържането на ценни приятелства е важен елемент за психичното ни здраве. Твърде често виждаме хора, които дават приоритет на всичко останало пред собственото си щастие. От семейния живот до работата и всичко между тях, оставяйки социалния им живот като несъществуващ. Така че, създайте време да се насладите на живота с другите. Направете място за нови приятелства.

В края на краищата вашето обкръжение е вашето настроение. Както казва Джим Рон, „Вие сте комбинация от петима най-близки приятели“, така че изберете ги разумно.

Излезте извън вашата зона на комфорт

Какво ви дава живот? Потопете се дълбоко във всичко, което ви кара да се чувствате живи и разширете интересите си. След като разберете какво ви харесва, потърсете съмишленици.

Да кажем, че обичате да рисувате, но не сте практикували от години. Запишете се в клас по изобразително изкуство. Нека вашата творческа страна тече, докато се свързвате с други любители на изкуството. Никога не знаете, бихте могли да срещнете някои от най-добрите си приятели чрез случайно събитие.

Посетете семинари, запишете се за събития или отидете на представление. Участвайте в дейности, които обикновено не бихте направили. Прегръщайки страстта си, можете да намерите и хора, които споделят същите интереси като вас.

Ефективен начин да излезете от зоната си на комфорт е да казвате „да“ по-често. Кажете „да“ на възможностите, при които вероятно ще срещнете нови хора. Приемете покана от ваш приятел да отидете на събитие. Може да ви изненада какво може да ви даде начинанието. Синхронността може да обедини двама напълно различни хора, с цел създаване на нова специална връзка.

Премахнете блокажите

Срамежливост, тревожност, страх от отхвърляне – звучат ли твърде познати? Често хората се притесняват твърде много за това, което другите мислят за тях, и това може да ви задържи, когато създавате нови приятели. Премахнете тези негативни мисли и ги заменете с любов, състрадание, доверие. Преодолейте тези блокажи, за да приветствате нови приятелства в живота си.

Отворете съзнанието си. Когато живеете с отворен ум, можете да възприемете всяка възможност без предубеждение. Затова винаги, когато можете, проведете разговор с друг човек. Независимо дали е във влака, у дома или в кафенето до офиса. Това би могло да бъде основа на дълготрайно приятелство.

Раздвижете се

Бъдете активни! Не само ще се почувствате невероятно, но излизането навън или ходенето на фитнес предлага идеален начин да се запознаете с нови хора. Разходете кучето си в парка, ходете на плуване или запишете курс по танци. Без значение какъв е вашият избор на движение, покажете намерение да се запознаете с нови хора и да изградите нови приятелства.

Да речем, че имате страст към йога. Чувстваш се най-добре, когато си на тепиха. Регистрирайте се за час по йога. Това не само е чудесна практика за грижа за себе си, но и ще срещнете други, които споделят същата любов към йогата като вас. Вече имате едно общо нещо.

Общност на социалните медии

С развитието на социалните медии онлайн общностите се превърнаха в следващото голямо нещо. Безкрайните платформи за социални медии създават място за общуване на хората и много от днешните приятелства всъщност започват онлайн.

Групите в социалните медии свързват съмишленици и предлагат платформа за хората да споделят опит, да се отварят помежду си и да се подкрепят взаимно. Групи съществуват за почти всичко онлайн, така че разглеждайте мрежата и намерете идеалната за вас. Възползвайте се максимално от днешната технология за свързване с хора от цял ​​свят.

Преди всичко, бъдете себе си

Никога не губете връзка с истинската си същност, за да се сприятелите. Хората, достойни за вашето приятелство, ще ви харесат такива, каквито сте. Истинските приятелства се основават на доверие, така че бъдете отворени и честни от самото начало.

Винаги осигурявайте съзнателно, взаимно уважение. Отнасяйте се към другите така, както искате да се отнасят и те към вас. Лоялните приятелства могат наистина да разцъфтят при добри основи. Затова намерете хора, които разкриват най-доброто във вас, както и вие в тях. И помнете, винаги оставайте верни на себе си.