Гранд дамата на френския шансон Мирей Матийо с концерт у нас

2
115
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Една от най-големите звезди на френската музика – Мирей Матийо, ще изнесе концерт за първи път у нас на 10 април догодина. Дебютното гостуване на легендата на френския шансон ще бъде в зала 1 на НДК.

Концертът у нас ще бъде едно от малкото й участия извън Франция, така че българските ценители на френския шансон ще получат възможността да й се насладят на живо.

„Врабчето от Авиньон“, както е наричана още Матийо, е изпяла повече от 1200 песни на осем езика и е продала над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Често е сравнявана с Едит Пиаф.

От началото на кариерата си през 1965 г. Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява публиката с широката си усмивка.

„В песните си винаги пея за любов. Това е начинът по който се изразявам“, споделя певицата.

През 2018 г., след 13 години затишие, Мирей Матийо издава албума Mes Classiques („Моите класики“), в който  отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. Тя го посвещава на покойната си майка.

За албума Матийо записва 18 песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В Mes Classiques влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега.

Билетите за концерта на Мирей Матийо са вече в продажба. Първите 500 са на промоционална цена с 10 лв. отстъпка от всички ценови категории. Редовните цени са между 60 и 100 лв., както и ВИП места между 120 и 200 лв.