Дани Алвеш: „Сблъсках се с доста расизъм в Париж“

1
94
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Десният бек на Сао Пауло говори пред GQ за времето си в Париж и каза, че предпочита Севиля или Барселона пред живота във френската столица.

Дани Алвеш беше много щастлив през времето си в Париж. Докато на професионално ниво нещата не можеха да са много по-добри, то в личен план, бразилският бек не се радваше на живота във френската столица, както обясни той пред сп. GQ

„Това беше доста интересен културен шок. Ако посетите Париж за една седмица на почивка, ще прекарате най-хубавото време в живота си, но ако прекарате дълго време там, става доста изморително. На мен ми напомня малко на Сао Пауло, но в Париж хората могат да бъдат доста расистки настроени – не с мен, но знам какво беше казано на мои приятели „, обясни Алвеш.

Бившият десен бек на Севиля и Барса призна, че е много по-щастлив с живота в Севиля или Барселона. „Хората там са подобни на бразилците. По-жизнено е – те живеят живота си навън на улицата, а не на закрито и имат повече енергия. По-оживено е и предпочитам хората да бъдат такива“.

Алвеш подписа със Севиля през 2003 г. и живя в Испания до 2016 г., когато напуска Барселона, за да се присъедини към Ювентус. Сега той се завърна в у дома в Бразилия, след като се присъедини към Сао Пауло със свободен трансфер от ПСЖ.

Източник: https://en.as.com/en/2019/10/16/football/1571211984_979110.html

Категория: Футболни новини

Тагове:
ПСЖ, Дани Алвеш