Кой ще наследи Борислав Михайлов като президент на БФС?

2
142
Добави коментар
albenapet
albenapet

БНТ

 

Утре трябва да стане ясно името на човека, който ще замени Борислав Михайлов начело на Българския футболен съюз. Той подаде оставка след расисткия скандал по време на мача България-Англия.

Днес считаният за основен фаворит да застане начело на централата Атанас Фурнаджиев също подава оставка. В официално изявлението до медиите Фурнаджиев пише, че след сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация счита, че единствено конгрес може да се справи с преодоляването ѝ и затова е решил да подаде оставка като вицепрезидент на БФС.

Той призовава за свикване на извънреден изборен конгрес през февруари догодина.

Решението за заместника на Борислав Михайлов ще бъде взето на заседанието на Изпълнителния комитет на централата. По устава на БФС, при подаване на оставка на президента, както е в случая, неговите функции трябва да се поемат от първия вицепрезидент.

Това е невъзможно, тъй като Йордан Лечков е кандидат за кмет и няма право да застане начело. След оставката на Атанас Фурнаджиев, остава само един вариант и това е вицепрезидентът Михаил Касабов. За БНТ той заяви, че ако заеме този пост, ще свика веднага извънреден конгрес, но няма да се кандидатира за президентската позиция.

Следете В интернет

Изпращайте вашите снимки на по всяко време на дежурния редактор!