Истории на хора, които твърдят, че са летели до Юпитер (част 1)

11
229
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Загадъчни истории на хора, които твърдят, че са летели до Юпитер …

Хората, разказващи истории, че са били на Луната, летели до Слънцето или до други планети, съществуват още от древни векове. През последните няколко десетилетия изглежда, че те стават все повече и повече (HiddenTruth.site).

Това може да се обясни с богато въображение, поради огромния ентусиазъм към уфологията или астралните практики, но понякога подобни истории наистина могат да ни изненадат.

Започнаха да се появяват много хора, които уверяват, че са летели до Юпитер. В същото време, не е ясно защо именно Юпитер, а не Венера или Марс, които са много по-подходящи, тъй като те са от твърди вещества, а не газови гиганти като Юпитер.

Понякога, хората са извършвали такива полети с извънземни кораби, понякога – по време на „излизане от тялото към астралния свят“. По-долу ще ви запознаем с най-причудливите истории за това.

Случаят със Стария Чарли

В средата на ХХ век, в уединеното село Търсби (Thursby), в северозападната част на Англия, живял възрасният мъж Чарлз Джавингтън, по прякор Стария Чарли.

Той водил скитнически начин на живот. Живеел „тук и там“, ядял това, което му давали селяните и по същество, бил безобиден, дори „почти глупак“. Той забавлявал жителите със своите забавни шеги и всички в района го обичали.

Но, веднъж се случило нещо наистина необичайно с Чарли. През 1955 г., една жена видяла стареца с раница на гърба, който бягал през полето към гората. След това Чарли изчезнал, никой не го бил виждал. Скоро бил повикан полицай, който да разследва изчезването на стареца. Местните решили, че му се е случило нещо лошо, защото никога досега не е изчезвал по този начин.

Били открити далечни роднини на Чарли в съседен окръг, но те също не знаели нищо и къде може да е отшъл. Този човек просто изчезнал без следа от лицето на земята. Обстойното търсене в гората също не довело до нищо.

Минали пет години. Изведнъж, през август 1960 г., Старият Чарли се появил почти от нищото на същия път, по който обичал да скита в предишни години.

Хората започнали да го разпитват къде е бил през цялото това време. Старецът разказал много необичайна история, че е срещнал „същества“ и те го взели със себе си на дълго пътуване. Той твърдял, че по време на разходката из гората видял летяща чиния.

Екипажът бил наблизо и събирал различни растения. Чарли започнал да разговаря с тези същества и бързо получил покана „да лети с тях на дълго пътуване“.

След това Чарли опаковал някои от нещата си в раница и се върнал при летящата чиния. Заедно със съществата, той прелетял през Галактиката, включително, пребивавал много време на Юпитер. Освен това, според Чарли, Юпитер имал 4 пръстена и почти всички планети, до които бил летял, имали подобни пръстени.

До тогава се смятало, че само Сатурн има пръстени. Думите на Чарли били възприемани не просто като смешна измислица, а като опит за лъжа. Затова, хората започнали безмилостно да се подиграват на Чарли. Той обаче категорично отказал да признае, че историята му е измислица.

В един момент, старецът наистина се огорчил от хорските подигравки и обявил, че иска да се върне при своите „извънземни приятели“. След което той отново изчезнал и този път безвъзвратно.

През 1979 г., космически апарат от мисията Вояджър (Voyager) открива 4 пръстена на Юпитер – основен пръстен, два по-малки и „ореол“). Години по-късно става ясно, че всички газови гиганти на Слънчевата система имат такива пръстени.

Означава ли това, че всъщност Старият Чарли е летял до Юпитер? Разбира се, теориите за пръстени около газови гиганти били изразени много по-рано от реалното им откритие. Но, Чарли бил необразован скитник, който не четял книги и дори не гледал телевизия, за да знае тези теории.

Към Част 2 – ТУК

Свързани