Човек на Цветанов докара Враца до фалит :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
167
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кметът на Враца Калин Каменов, който е кандидат на ГЕРБ за втори мандат докара Враца до фалит, коментират запознати. Враца няма пари за ремонта на пешеходната зона на града и за това ще тегли заем.

Община Враца ще изтегли мостови заем, необходим за междинни и окончателни плащания по проекта за ремонта на пешеходната зона. Това стана ясно от решение на ОбС на последното си заседание. Гласуваната на заседанието сума е близо 1 млн.400 хил. лв. и представлява 20% от стойността на целия проект.

В момента се работи по втората част на проекта –  обновяването на пешеходната зона в следните участъци – площад „Христо Ботев“, пространството пред Пощенска и Сувенирна палата, както и участъкът от ул. „Кръстьо Българията“ до бившето кино „Коларов“.

Реконструкцията на Пробива включва подмяна на пешеходната настилка, уличното осветление, както и елементи от градската среда. Проектът за обновяването на пешеходната зона в града е на стойност 6 893 110 лв., част е от Инвестиционната програма на Община Враца и се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Фирмата-изпълнител на строително-ремонтите дейности е „ВМ ВРАЦА 2018“ ДЗЗД.

Кметът на Враца Калин Каменов се е овъртял в обществени поръчки.

Припомняме, че той е дал 1.2 млн. лв. на фирмата, ремонтирала апартамента на Цветанов. Благоевградската фирма „Престиж бизнес 93“ ООД на Георги Шапков – Шапката е спечелила обществена поръчка за 1.2 млн. лв. в община Враца за строително-ремонтни дейности по обновяването на волейболното хале в града. Името на Шапков изплува покрай „Апартаментгейт“, тъй като е правил вътрешното обзавеждане на луксозния апартамент с частен асансьор на Цветан Цветанов в кооперацията “Летера”. Калин Каменов е изключително верен човек на изхвърления от ГЕРБ Цветанов, твърдят от партията. Бизнесменът Георги Шапков е близък приятел на Калин Каменов и на кмета на Благоевград също от ГЕРБ Атанас Камбитов.

Интересен момент е, че Шапката е спечелил още няколко поръчки при Калин Каменов. Те са за доставка на канцеларски материали за нуждите на община Враца. Договорите с „Престиж бизнес 93“ ООД са три съответно за 12 480 лв., 10 608 лв. и за 73 320 лв. без ДДС., показва справка в профила на купувача на общината. От Комитета за борба с корупцията коментират, че веднъж Шапков строи обекти, възложени от кмета Калин Каменов, а втори път доставя канцеларски и офис материали. Едновременно е строител и книжарница!