И днес извозват изборни книжа за местния вот към населени места в страната

1
129
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

За трети пореден ден изборните книжа за местния вот се транспортират от печатниците в София към областните градове. Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините, което ще продължи до следващия четвъртък.

За трети пореден ден изборните книжа за местния вот се транспортират от печатниците в София към областните градове. Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините, което ще продължи до идния четвъртък.

Бюлетините тръгват от четири печатници на територията на София. Изборни книжа се печатат и в Пловдив и Плевен. Както преди всички избори, транспортирането на бюлетините и документацията преминава под засилена охрана.

„Ангажимента на Министерството на вътрешните работи и конкретно на служителите на дирекция „Жандармерия“ е по съпровождане и охрана на моторното превозно средство, което превозва изборните книжа и бюлетини.“, заяви Петър Антиев – зам.-директор на дирекция „Жандармерия“.

За днешното транспортиране на бюлетини и изборни книжа от София към областните градове са ангажирани четири автомобила със служители на Жандармерията.

„Днес има за транспортиране по няколко маршрута – първият ще бъде за Перник и Кюстендил, вторият ще бъде по маршрута Враца, Монтана, Видин, третият ще бъде до Стара Загора, четвъртият до Смолян.“, каза Петър Антиев – зам.-директор на дирекция „Жандармерия“

Тиражът на бюлетините, който е одобрен след подадени заявки на Общинските избирателни комисии, е над 17 милиона. За общински съветници са разпечатани близо 7 милиона бюлетини. Същият е броят на тези за избор на общински кмет. За кметове на кметства одобреният тираж е над милион и половина бюлетини.