Баскетболен празник “Играй с Везенков!” в Ботевград

1
127
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Много деца дойдоха днес в спортна зала “Георги Христов” в Ботевград, за да се включат в баскетболния празник “Играй с Везенков!”.

За пръв път у нас българският баскетболист Александър Везенков изнесе открит урок за деца и юноши. Спортният празник с участието на баскетболист номер 1 на България бе с вход свободен.

„Най-важното е, че толкова много деца са се събрали тук. Това изключително ме радва. Този ден е за тях и ще се опитам не толкова да покажа, колкото да им кажа 2-3 неща. Минал съм през техния път и знам какво е. Важното е да обичат спорта и да се забавляват, и са се опитат всеки миг, всяка минута от тяхното ежедневие да се радват, и да се забавляват”, каза Александър Везенков.

В залата, а и на игрището, днес бе и неговият баща – легендарният баскетболист Сашо Везенков.

„Той ме запали по тази игра, той ме научи на повечето неща от това, което знам, така че не може без него и заедно имахме тази идея. И много се радвам, че и той, и майка ми, и много близки приятели са тук да подкрепят тази инициатива”, заяви още Александър Везенков.

На празника гост бе и министърът на туризма Николина Ангелкова. “За мен е изключително важно да подпомагаме както е възможно на спорта, включително с лично присъствие. Аз лично като малка съм тренирала баскетбол, бях в регионалния отбор по баскетбол в Кърджали, и за мен е много важно и наистина истинска чест да се запозная с Везенков младши, защото е един от най-успелите, всъщност най-успелият български баскетболист, който е постигнал много и вярвам, че такива инициативи наистина ще стимулират децата да прекарват повече време в спортуване, да се амбицират, да се развиват, да постигат своите цели”, заяви Ангелкова.

Освен много игра, много баскетбол, днес в Ботевград имаше, разбира се, и награди, и автографи. Александър Везенков не скри, че обмислят и други инициативи в бъдеще. „В момента е първото събитие, което правим и се надявам и през следващото лято, и през други свободни дни да направим още такива неща”, каза баскетболистът. /БГНЕС