Калоян Паргов, БСП – София: Против сме усвояването на Витоша с цел застрояване, има нужда от инвестиции в екопътеките

1
167
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Против сме усвояването на Витоша с цел застрояване, има нужда от инвестиции в екопътеките. Това каза водачът на листата за общински съветници на БСП – София Калоян Паргов, предаде Агенция „Фокус“.

„Колко ще струва лифтът на Витоша трябва да го кажат бъдещите инвеститори. Вървейки насам, срещнахме много хора, слизайки от планината след ранна сутрешна разходка. На въпрос ще бъде ли добре тези лифтове да бъдат възстановени, те казаха да“, добави Паргов. По думите му лифтовите съоръжения ще отвеждат хората в различни точки в планината, където искат да прекарат свободното си време. „Не само на този лифт, но и на други смятаме че изграждането им ще бъде икономически обосновано. Има и други съоръжения, които са свързани със София като дестинация на бъдеща зимна Олимпиада, което не се е случвало много отдавна.

Това е голям пропуск, защото е свързано с инвестиции, с туризъм, с приходи и ще има голям ефект на икономиката“, посочи още той. „По отношение на рентабилността, нека да видим какви ще бъдат бъдещите финансови разчети, това могат да го кажат и самите инвеститори в диалог с общинските и държавните власти. Тук категорично трябва да заявим, че сме против усвояването на планината с цел застрояване, къщи, хотели, ресторанти. Мисля, че има достатъчно съществуващи, които има нужда от ремонт. Говоря за традиционно познати хижи, има нужда от инвестиции в екопътеките, горските пътеки“, каза кандидатът за общински съветник на БСП.

„Виждаме че има нужда от допълнителна маркировка, допълнителна инвестиция, за да може да бъдат видими и удобни за всички тези, които ще катерят Витоша. Ние сме изцяло за използване на този вид транспорт в планината, за сметка на всякакъв вид, дори екологичен шосеен транспорт“, добави Калоян Паргов.