ДБ мълчат за обидите на Тома Белев. Ще го извадят ли от листата?

1
150
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Демократична България“ втори ден продължава да мълчи по скандала с Тома Белев. Той трябва да бъде изваден от листата за общински съветници за София. Възмущение сред хората предизвика кандидатът за общински съветник Тома Белев, след като сравни „безплатното“ извозване на евреите с вагони към лагерите на смъртта през Втората световна война, с темата за транспорта на столицата.„Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“, написа Белев.

„Тома Белев, кандидат за общински съветник в София от „Демократична България“ с изключително грозен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе обвинявана за расистки прояви по стадионите, а днес висш функционер на „Демократична България“ си позволява ужасен език на омраза. Настоявам арх. Борислав Игнатов – кандидатът за кмет на тази формация, както и лидерите ѝ Иванов и Атанасов, незабавно да се разграничат от антисемитските изказвания на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общност, както и всички нормални български граждани ще осъдят този език на омраза! #ТомаБелевизвинисе!“, написа в профила си Александър Сиди, депутат от ВМРО.

Народният представител подготвя и сигнал до ЦИК . В сигнала Сиди допълва, че липсата на адекватна реакция от страна на политическите лидери на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и на водача на листата и кандидат за кмет на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов, е много смущаваща и трябва да се обърне внимание и на текстове от Наказателния кодекс, които се съотнасят към съпричастност на група или общност.