Павел Колев: За 9 месеца изчистихме 3 млн. лв. задължения

1
80
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Изпълнителният директор на „Левски“ коментира финансовата ситуация в клуба и даде повече подробности за сметките на отбора.

По-рано през деня „сините“ излязоха с декларация, в която обясниха появилата се информация, че две от сметките на клуба са запорирани заради забавено покриване на задълженията към Национална агенция за приходите (НАП).

„Излязохме с официална декларация за сметките. Обяснихме ясно каква е ситуацията. Има откровена лъжа в поднесената информация още в първото изречение. Има запорирани сметки. Две. Бяхме наясно, че това ще се случи, но това е така, само защото е така по закон. До края на годината всичко ще бъде изчистено. Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно, финансово“, каза Колев пред журналистите след победата на „Левски“ над „Арда“ Кърджали с 2:1 в мач от Първа лига.

„30-40 фирми, с които работим, могат да потвърдят, че сме точни с тях. Няма кой да излезе и да каже, че не си е получил парите от нас. В края на януари задълженията към НАП бяха над 8 млн. Сега са 5. Намалели са с 3 милиона. В най-скоро време ще сме готови с по-детайлен отчет. И ще покажем как изглеждат нещата след 9 месеца промяна“.

Относно представянето на отбора срещу новака „Арда“, той коментира: „Спечелихме срещу „Арда“ с много характер и малко късмет. Сезонът тепърва започва. Рано е за изводи. „Левски“ е един от сериозните претенденти за титлата. Дано това се запази до май месец“.

Той бе попитан и как гледа на ситуацията в БФС и оставката на президента Борислав Михайлов след расисткия сигнал в мача срещу Англия и срамното поражение с 0:6.

До свикването на извънреден Конгрес властта във футболната ни централа е в ръцете на вицепрезидента Михаил Касабов.

„Желая успех на Михаил Касабов в БФС. Той работи безкористно. На оставката гледам като на акт на понасяне на отговорност. Нормално беше, след цялото напрежение около националния отбор“, заяви директорът на „Левски“.