5 важни SEO стратегии през 2019

1
140
Добави коментар
Gege
Gege

5 важни SEO стратегии през 2019

Трябва ли да подобрите класирането на уебсайта си в Google? Започвайки със SEO оптимизиране, знаете ли изобщо аспектите, в които трябва да отделите време и усилия? Ще се натъкнете на различни SEO съвети в интернет, някои от тях лесни за изпълнение, други не, но дали всички те биха довели до положителнни резултати?

Ето няколко съвета от нас, които можете да следвате, за да се класирате по-високо в резултатите на търсачките:

Включване на блог в сайта:

Търсачките винаги гледат да предложат най-добрия резултат от търсенето на потребителите, а блоговете са един от най-добрите начини за класиране по-високо. Трябва да определите колко време можете да отделите за писането на статии. Добре е ново съдържание да се публикува в блога поне веднъж седмично. Не бива обаче да публикувате нещо само заради самия блог. Постарайте се да предоставяте на потребителите си полезно и информативно съдържание. Входящите връзки са от съществено значение, но внимавайте да не забравяте и за изходящите връзки.

Откриийте счупените линкове към сайта Ви

Висококачествените входящи връзки са подобни на ревютата, публикувани за уебсайта Ви, които действат като ключов сигнал за доверие на уебсайта. Има различни методи и онлайн инструменти, които помагат да се идентифицират връзките, които са били полезни в даден момент, но вече не съществуват. След това се опитайте да ги замените с Ваши собствени връзки. Започнете с идентифициране на излишни ресурси и домейни, които са изтекли. Създайте списък на страниците, които сочат към изтеклите източници. Уведомете администраторите на сайтовете и след това ги помолете да заменят изтеклите връзки с нови, за да има положителен резултат. По принцип повечето от тях заместват тези изтекли връзки без проблем.

Социалните медии в пяомощ на уебсайта Ви

Да имате споделяния на постове и връзки в социалните медии, без съмнение е по-важно от последователите. Опитайте се да бъдете възможно най-активни в сайтовете за социални мрежи. Уверете се, че добавяте социални бутони към възможно най-много страници. Улеснявайте споделянето на страниците си с продукти и публикациите в блога. Присъединете се към различни социални групи и разпространявайте информация в тях. Използвайте hashtags и ключови думи, за да могат публикацииите Ви да бъдат по-лесно забелязани.

Оптимизирайте страниците в сайта си

On-page SEO оптимизацията е изключително ефективна както за информативните сайтове, така и за онлайн магазините. За целта трябва да имате съдържание, което ще държи потребителите на сайта Ви за по-дълъг период от време. Направете сайта си различен от другите, които продават подобни стоки или услуги. Избягвайте дублирането на съдържание, тъй като това може да доведе до наказание от страна на Google, който да Ви изхвърли от индекса си или най-малкото да Ви спусне назад в резултатите си при търсене. Оптимизирайте и изображенията на страниците си. Те също трябва да имат URL, който е достатъчно логичен и имат alt тагове.

Изградете силна структура

Проверете за грешки като дублирано съдържание и всякакви други грешки с помощта на инструменти, които са достъпни безплатно. Уверете се, че избягвате сложни падащи менюта и улеснявате навигацията около сайта си. Това ще накара потребителя да обиколи сайта уверено и с лекота. Поддържането на правилни тагове за заглавие и мета тагове може да даде на уебсайта Ви по-висока класация. Редовно проверявайте сайта си с Google Analytics.