Декорация за домашно дърво за Хелуин

9
Добави коментар
artandblog
artandblog

В сезона на есента, можем да се възползваме от голите клони на дърветата, въпреки че изглеждат толкова тъжни. Нека ги разкрасим за Хелуин, като ги накичим с интересни и плашещи орнаменти и символи на празника. На клонките на дървото си можете да закачите малки пликчета от амбалажна хартия, пълнени с бонбонки, които вашите гости да вземат, когато си тръгват, и така да остане за спомен.

Как да си направите декоративните орнаменти: Размножете този шаблон седем пъти на цветна хартия (оранжева за тиква и черна за прилеп). Изрежете. За да сглобите формата съберете ъгълчетата на всеки овал и ги продупчете с габър, като притиснете острата му част към основата, за да не изпусне хартиените елементи. През дупчиците прекарайте оранжева или черна връв, която ще служи за закачалка. Залепете елементи, които ще оформят лицето на котката и тиквата, както е показано на картинката. За да затворите формата повторете отново стъпката със събирането на ъгълчетата на седемте елемента и ги закрепете с габър.

За сладките неща, които ще поставите в малки хартиени торбички ги щамповайте с имената на приятелите ви. Напълнете вътре с бонбонки или други сладки неща. За да декорирате тези торбички изрежете кръг в къдрави краища и го закрепете за едната страна, като направите дупка, която да минава през всички слоеве – декоративното кръгче и двете страни на хартиената торбичка. След това прокарайте цветна връв през дупките и завържете торбичката, която е готова вече за окачване.

Идея за друг вид декорация на домашно дърво за празника Хелуин, като използвате плоски елементи и символи за този ден. Тях можете да направите от картон и тънка панделка.

Сподели:

tweet

Tags: ДекорацияИдеиНаправи си самПартиУкраса