В ЕП обсъждат разширяването на ЕС, бюджетът за 2020 г. и Сирия

1
149
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Турската военна операция в Североизточна Сирия, перспективите за разширяване на Съюза с Република Северна Македония и Албания и европейският инвестиционен бюджет са акцентите на пленарната сесия на Европарламента в Страсбург.

По-малко от седмица след срещата на върха в Брюксел, горещите теми, които не получиха зелена светлина от лидерите, се оказват в центъра на внимание на евродепутатите.

„Историческа грешка беше липсата на единодушие – задължително за започване на преговори за разширяване с Република Северна Македония и Албания“, потвърдиха критиките си и в Страсбург Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

Евродепутатите подкрепяха кандидатурата на двете страни и днес ще е важна реакцията им след подадения негативен сигнал миналата седмица от Брюксел.

Турската военна операция в Сирия е също сред горещите теми днес. Дебатът ще бъде последван от резолюция на евродепутатите.

Днес ще стане ясна и позицията относно бюджета за 2020 г. Важните пера в него са климатични промени, миграция, програма „Еразъм“.