7 здравословни плодове, които ще дадат на тялото ви огромно количество витамини

1
123
Добави коментар
vocala
vocala

За дните, когато имаме нужда от нещо сладко и здравословно, плодовете почти винаги са най-важните. Макар че понякога ние сме съветвани да избягваме излишния плод поради съдържанието му на захар и въглехидрати, няма нужда да орязваме любимите си плодове от нашите диети. Добрата новина е, че има много плодове, които осигуряват витамините и хранителните вещества, от които телата ни се нуждаят, за да останат здрави!

Грейпфрут

Редовната консумация на грейпфрут е полезна за намаляване на холестерола, инсулиновата резистентност и подпомага загубата на тегло. Цитрусът също е пълен с витамин С, съдържа по-малко вода и има добро количество фибри. Много проучвания показват, че тези, които включват грейпфрут в ежедневната си диета, успяват да поддържат здравословно тегло и дори са в състояние да свалят тегло по-лесно от тези, които не ядат този цитрус.

Ананас

Ананасът се откроява сред масата тропически плодове като най-здравословния вариант. Само една чаша доставя 131 процента от дневния препоръчителен прием на витамин С и 76 процента от препоръчителния манган. Плодът е обичан от диетолозите отчасти поради своите противовъзпалителни свойства и количество бромелаин, което може да помогне за предпазване от рак и да попречи на растежа на тумори.

Малини

Една чаша доставя осем грама фибри! Фибрите ни помагат да сме по-сити за по-дълго и предотвратяват онези захарни импулси, които ни карат да копнеем за нещо сладко скоро след хранене. В горските плодове има и витамин С, който поддържа имунната ни система и манган, който също е полезен за здравето на кожата и костите.

Нар

Наровете съдържат три пъти повече количество антиоксиданти, отколкото във виното и зеления чай. Известно е също, че намаляват риска от рак (и други заболявания), понижават кръвното налягане и служат като противовъзпалително средство. Малките семена съдържат също витамин С, калий и фибри.

Боровинки

Тези вкусни, вкусни боровинки имат много предимства. Те са с изключително високо съдържание на антиоксиданти, здравословни са за сърцето ви, могат да предотвратят инсулти, Алцхаймер и рак, да намалят стреса и са чудесни за зрението. Те също могат да ви помогнат да поддържате мозъка си във форма, подобрявайки паметта при възрастните хора.

Авокадо

Въпреки че не са „традиционни“ сладки плодове, авокадото е храна, която за разлика от повечето други плодове е с ниско съдържание на въглехидрати и съдържа много здравословни мазнини. Олеиновата киселина, мононенаситена мазнина, която се намира в авокадото, може да насърчи здравето на сърцето. В допълнение, авокадото осигурява 28 процента от ежедневно препоръчвания калий.

Акай Бери

Плодовете на Акай набират популярност, отчасти благодарение на своите предимства на суперхрана и тръпчив вкус. Бразилските плодове са с високо съдържание на антиоксиданти и полифенол, помагайки за понижаване на холестерола, поддържане на сърцето здраво и намаляване на възпаленията. Тъй като за съжаление често е трудно да се открият свежи плодове, може да ги включите в диетата си, купувайки замразени торбички.