Мегамолът „American Dream“, който струва 5 млрд. долара, ще отвори врати след 17 години строеж

2
150
Добави коментар
setlans
setlans

Американски Мегамол на стойност 5 милиарда долара ще отвори врати на 25 октомври 2019 г. Молът „American Dream“ ще отвори врати на 4 етапа, като първият етап ще бъде още утре.

Плановете за Мегамола, който е базиран в Ню Джърси, са направени още през 1996 г. От тогава насам, молът е сменял собствениците си многократно, през 17-те години строителство, като разходите са стигнали 5 млрд. долара. Молът ще отвори врати на 4 етапа, като първият ще е още този петък.

Но това няма да е поредният скучен мол, пълен с магазини, обещават създателите му. Мегамолът American Dream ще предложи много повече на своите посетители.

Четирите етапа на отваряне

Молът American Dream обещава 55% забавление и 45% магазини. Молът ще предлага за всекиго по нещо, независимо дали имате нужда от доза адреналин или просто да си напазарувате на дребно.

На 25 октомври ще бъде първият етап на откриването на Мегамола

На този ден, обществеността ще може да се наслади на закритият тематичен парк Nickelodeon.

Той ще предлага над 35 атракции и влакчета, свързани с героите на детската телевизия. Три от влакчетата на парка ще поставят рекорди – едното за най-стръмно спускане – от 37 метра височина, второто за най-високото и най-дългото влакче със свободно въртене, а третото за най-високата кула, която се върти на закрито.

Пропуснахме ли да кажем, че паркът на Nickelodeon ще е най-големият закрит тематичен парк в западното полукълбо? Обичаният от малки и големи Спондж боб, също ще бъде там с най-добрият си приятел Патрик.

През зимата, посетителите на американския мол ще могат да се насладят на The Rink – огромна ледена пързалка, с размери, според регулацията на Националната хокейна лига. На пързалката ще може да се тренира и хокей, фигурно пързаляне и други спортове на лед.

В края на ноември месец ще се състои вторият етап на откриването

Посетителите ще имат щастието да посетят водният парк на филмовата компания за анимационни филми DreamWorks. Паркът се състои от над 40 водни пързалки и 15 атракции.

Сред атракциите на парка ще бъдат Мадагаскарската дъждовна гора, блатото на Шрек и зоната на Кунг фу панда. Паркът разполага и с най-големият басейн с вълни в света.

Третият етап ще се състои през декември

Само една седмица по-късно, през декември, компанията Big SNOW ще отвори уникалният за Щатите закрит парк с 365 дни реален сняг.

Искате да се насладите на истински сняг по всяко време? Обичате да карате ски и сноуборд? То значи, това място ще ви хареса. Снежният парк разполага както с малки снежни хълмове за начинаещи скиори, така и с по-големи за напредналите.

Четвъртият и последен етап на откриването ще се състои през март 2020 година

Тогава над 350 магазина ще отворят врати за своите клиенти.

Сред марките, които ще отворят врати са: Barneys New York, Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Moncler, Tiffany, Zara, H&M, Uniqlo и Primark.

Мегамолът ще разполага и със 100 ресторанта, като всеки от които ще предлага уникална кухня, сготвена от най-добрите световни готвачи.

Merlin Entertainments пък ще се погрижи и за любителите на друг тип забавления. Компанията осигурява уникален голям аквариум с морски обитатели, а за малките – Леголенд.

В Мегамола ще има още и луксозен киносалон от CMX Cinemas, KidZania (парк за деца между 2 и 16 години), Виенско колело, както и разнообразни културни и арт събития.

Посетители и транспорт

American Dream е разработен от конгломерата Triple Five Group. Същият конгломерат управлява и масивния Mall of America, който според The Times е най-популярната атракция в САЩ.

Triple Five Group очакват поне 40 милиона души да посещават American Dream годишно. Но тъй като новият мол е базиран в Ню Джърси, някои хора изразиха опасения, че няма да бъде много лесно достъпен. Triple Five Group са помислили и върху това.

Компанията е подписала партньорство с Lyft, която ще осигурява удобен и цялостен транзит от и до мола. Освен това, American Dream си партнира и с New York Waterway и New Jersey Transit, които ще предлагат ексклузивни фериботни трансфери между Мегамола и Манхатън, а вторите ще добавят нов маршрут между Мегамола и Ню Йоркския пристанищен автобусен терминал.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / americandream.com