Община Ракитово = „Холянов” ЕООД. Кметът се е превърнал във феодал!

1
114
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Община Ракитово се е превърнала във феодално имение, в което настоящия кмет на общината дерибейства и дори не се крие за свързаността му с фирми роднински връзки, водещи обаче до съмнения за конфликт на интереси и криминални практики.

Ще илюстрираме взаимовръзката в Ракитово и паричните потоци, течащи еднопосочно към фамилията и приближени фирми на кмета на общината.

Да започнем от дружеството „Петро 2016” ЕООД , ЕИК 203946787,

което е спечелило поръчката през Българска стокова борса на 8.04.2016г. за 360 166,67 лева без ДДС за доставка на гориво на община Ракитово.

Дружеството „Петро 2016”ЕООД оперира и извършва дейността си на територията на бензиностанцията на сина на кмета на Ракитово Костадин Холянов – Щерян Костадинов Холянов.

Като безспорно доказателство, че доставката на гориво за общината всъщност се осъществява от единия син на кмета Холянов е факта, че колонката за зареждане на гориво, всъщност е една от колонките на територията на бензиностанцията с фирма „Хол лес”ЕООД на сина на кмета.

Служителите, които обслужват бензиностанцията, обслужват и въпросната колонка, а касовия апарат се намира в сградата, която обслужва същата бензиностанция. До тук добре, но само един сектор, та било то най – печелившия, с горива, не стига на кмета. Дървата също са приоритетни за него.

Община Ракитово притежава общински гори, като общински горски на непълно работно време на 4 часа работи лицето Николай Узунов .

Парадоксалното в случая е че същото това лице работи за останалите 4 часа в дружеството „Кос хол 1”ЕООД , съсобственост на другия син на кмета Холянов- Георги Холянов.

Всички търгове за добив на дървесина от общинската гора, както и тези за добив на готова дървесина се печелят основно от 3 дружества: „Хол лес”ЕООД на Щерян Холянов, „Кос хол 1”ЕООД на Георги Холянов и „Палисандър” ЕООД, последното от които връща съответните услуги на екссъветника Холянов от предния мандат, тъй като собственика на това дружество е председател на политическата партия , управлявала тогава.

За последните „топли отношения „говори обстоятелството, че в настоящия мандат кмета Холянов е изплатил повече от 2 000 000 лева задължения към свързани лица и фирма на предишното управление.

Богопомазани от кмета са и жените от фамилията му.

Една от снахите на кмета К.Холянов- Сузана Холянова, която чрез поставени фирми , а и собствени такива успява да придобие всички земи около минералните извори на община Ракитово и което най-вероятно е свързано с дългогодишната мечта на кмета Холянов да се закара топла минерална вода до хотела му в Цигов чарк.

Приоритетно е и усвояването на евросредства, като всички проекти с Европейско и общинско финансиране се възлагат на няколко фирми, но основен победител е „Екодин”ЕООД , с ЕИК 202027635.

На пръв поглед кмета Холянов и членове на неговото семейство изглежда нямат общо с въпросното дружество, но парадоксално как всички служители на това дружество „Екодин”ЕООД се помещават в имот , собственост на семейството на кмета Холянов, а още по-парадоксално е обстоятелството, че самото дружество „Екодин”ЕООД месеци преди да спечели проекта е закупило от Общината апетитен общински имот !

Друго„приятелско”дружество, явяващо се като изпълнител или подизпълнител ,

в зависимост от конюктурните договорки с кмета е „Техноконсулт 2002”ЕООД със собственик Николай Вълев, близък приятел на кмета Холянов. Кметът се е погрижил и за безпрепятствено кредитиране на приближените му.

До средата на мандата на кмета Холянов обслужваща банка на община Ракитово винаги е била „ДСК” ЕАД .

За да гарантира кредите на семейството и по специално на синовете си Георги и Щерян Хорянови, кмета Холянов се отказа от услугите на банка ДСК и избира за обслужваща банка „ Райфайзен банк”АД, която дава лесноs кредити на синовете му!

За да не сме голословни, ето и фирмите участници във феодалното имение на кмета Холянов – Ракитово ЕООД.

„Петро 2016” -ЕООД , с ЕИК 203946787 с Едн.собственик и

управител Пламен Михайлов

„ Хол-лес” ЕООД, с ЕИК 201642376 с Едн.собственик и управител

Щерян Костадинов Холянов

„Кос хол-1” ЕООД, с ЕИК 202325247 с Едн.собственик и управител

Георги Костадинов Холянов

„Палисандър”ООД, с ЕИК 112532670 – съдружници и управители

Христо Янушев и Димитър Янушев

„Екодин” ЕООД, с ЕИК 202027635 с Едн.собственик и управител

Костадин Чакалов

„Техно-консулт 2000” , с ЕИК 112522459 с управител Николай

Вълев