Българската асоциация на рекламодателите връчи злато за „Иновация“ на Kaufland България

2
191
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Българската асоциация на рекламодателите връчи злато за „Иновация“ на Kaufland България

25 октомври 2019 г.

Компанията получи отличието за мащабната кампания Свежите Супергерои, чиято цел е да популяризира плодовете и зеленчуците като част от ежедневното семейно меню

Мащабната кампания Свежите Супергерои, която Kaufland България развива с цел да популяризира по атрактивен начин плодовете и зеленчуците като част от семейното меню, бе отличена със злато на шестите годишни награди на Българската асоциация на рекламодателите за изключителните постижения в маркетинговите комуникации. Журито на BAAwards награди първото издание, реализирано през 2018 г., на инициативата в категорията „Иновация в продукт или услуга“.

“Наградата е огромно признание за работата на целия екип в Kaufland България. Още от самото начало на инициативата подчертахме, че Kaufland стои на страната на родителите в желанието им да мотивират децата да консумират повече плодове и зеленчуци. Това отличие доказва положителния резултат от усилията ни”, коментира Катерина Ушева, маркетинг директор на Kaufland България.

Това е третата наградa, която компанията получава за инициативата. Свежите Супергерои бяха отличени с единственото злато в категория „Кампании“ в 20-то издание на творческия рекламен фестивал ФАРА, както и с престижната Grand Prix награда, която се връчва за трети път в историята на конкурса.

Като доверен партньор на българските семейства Kaufland България вече втора година развива кампанията, като през октомври 2019 г. издаде енциклопедия, посветена на свойствата на плодовете и зеленчуците, чието съдържание е оформено с експертната подкрепа на екип от Александровска болница. Целта на изданието е чрез образите на любимите на потребителите Свежи Супергерои да представи по атрактивен начин на най-малките членове на семействата внимателно подбрани и съгласувани с професионалисти любопитни факти. Енциклопедията е оформена визуално с елементи на комикс с цел да поднася информацията по интересен и лесен за разбиране начин от децата. Може да бъде намерена във всички хипермаркети Kaufland в страната.

Кампанията за Свежите Супергерои е разработена от творческата агенция Noble Graphics.