Какво е Botox за коса: 30 най-популярни въпроса

2
170
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Не, не, няма да има инжекции, така че можете да се отпуснете и спокойно да се предадете на ръцете на професионалист или дори да проведете такава процедура у дома!

Botox за коса

И резултатът ще бъде красива и гладка коса, на която мнозина ще завиждат!

Как се прави ботокс за коса?

Много хора погрешно смятат, че тази процедура има нещо общо с инжекциите и използването на ботулинов токсин. Всъщност тази манипулация получи името си отчасти от самия ефект, който се появява веднага след тази процедура. Така можете да се отпуснете и да не се страхувате – няма да има инжекции, но вместо това ще намерите обичайна грижа за салона, грижовни ръце на майстора и красива коса само за няколко часа.

Ботоксът за коса е вълшебен коктейл от витамини и различни полезни добавки, които ще наситят косата ви и ще ви избавят от много проблеми. Резултатите от тази манипулация могат да бъдат сравнени с дълбоко кондициониране на косата, когато увредената коса е изпълнена с хранителни вещества и сухота, чупливостта се елиминира. Съставът на това прекрасно лекарство може да бъде различен. На първо място, това зависи от производителя. Компонентите на този инструмент могат да бъдат хайвер , пептиди, витамини от групи В и Е, различни колагенови комплекси (тези, които осигуряват облика на Ботокс), протеини, аргоново масло, концентриран кератин, антиоксиданти, аминокиселини, хиалуранова киселина и много други. Изборът на инструмент, който ви подхожда, няма да бъде труден, още повече, че пазарът предлага и различна ценова категория. Но да преследвате ниска цена все още не си струва, тъй като някои производители могат да използват формалдехид, който е вреден за организма.

Самата процедура за възстановяване на косата е доста проста и може да бъде разделена на няколко етапа

Стилистът мие косата ви и  я изсушава косата с кърпа.

Защо трябва да правите това? За да отворите люспите на косата си, които абсорбират полезните вещества от коктейла.

Важно е да премахнете излишната влага от косата, така че продуктът да пада равномерно. За по-голямо удобство и ефективност косата трябва да бъде разделена на няколко части.

От своя страна тези части са разделени на кичури и Вотокса за коса се прилага към всяка. Самите корени не е необходимо да се третират, по-добре е да се остави поне един сантиметър.

Те слагат специална шапка, която ще задържа топлината върху косата и с помощта на горещ въздух действа върху косата.

Люспите се слепват заедно с всички полезни вещества.

Последната стъпка в процедурата е измиване, но някои стилисти пропускат тази стъпка и изсушават косата си директно с ботокс, за да засилят ефекта. Този нюанс трябва да се изясни с вашия стилист, който въз основа на състоянието на косата ви ще даде по-точни препоръки. Можете да се насладите на резултата веднага след края на процедурата – това е огромен плюс от тази манипулация!

Botox за коса

Какво е по-добре за косата – Ботокс или кератин

Всъщност е много трудно визуално да се разграничи резултатът от двете процедури и на пръв поглед изглежда, че те са идентични и взаимозаменяеми. Но не е толкова просто, нека разберем по-подробно. Терапевтичен ефект: в резултат на тези манипулации получавате здрава и гладка коса без никакви повреди.

В действителност Botox за коса е медицинска процедура, докато кератинът просто прави косата гладка, блестяща.

Косата ви се нуждае от истинска терапия? Стана ли косата ви суха и чуплива в резултат на оцветяване или химия?

Тогава се нуждаете от лечение с коса Botox. Или може би просто искате да промените визията си и да направите косата си по-гладка? В същото време имате ли проблеми с косата, не е ли косата ви суха и непокорна? Значи имате нужда от кератин.

Уточнение: забравете за постоянния стайлинг

Имате къдрава, палава коса и отделяте много време за стилизиране, но не получавате желания резултат? Добавете тук и неустойчивостта на косата, което е особено очевидно при мокро време. Колко пъти през есенно-пролетния период прическата ви придобиваше съвсем различни форми на улицата поради най-малката влажност?

Кератинът ще реши всички тези проблеми лесно и бързо. Тази процедура е идеална за собственици на палава коса, които ще се отърват от ежедневния болезнен стайлинг.

Какво е по-добре за блондинките: искате ли да се отървете от пожълтяването? Ако сте  блондинка и непрекъснато се борите с жълтеникавост,която не изчезва след боядисване, тогава е време да преминете през процедурата с ботокс за коса.

Именно тази процедура перфектно неутрализира жълтостта и също предпазва косата от ултравиолетови лъчи.

Химичен баланс: какво ще кажете за съставките? Възстановяването на кератин не е толкова проста процедура. За да наситите косата си с кератин, имате нужда от значително количество други съставки, които ще служат като проводник. Но не винаги тези компоненти са абсолютно безвредни за косата и здравето. Ето защо тази манипулация е подходяща за здрава коса, защото може да направи болната коса още по-болна. За собствениците на чувствителна кожа изобщо не се препоръчват  тези процедури поради риск от алергии.

В същото време Botox за коса има по-нежен състав и в повечето случаи съдържа полезни вещества и не съдържа формалдехиди. Микрокератинът, съдържащ се в Botox, прониква в структурата на косата няколко пъти по-бързо и не се нуждае от химически проводници. Резултат: изчакайте или не изчакайте?

След кератиновата процедура получавате цял списък, състоящ се от инструкции за това, което можете и какво не можете да направите. И нещото е не само в това, че не можете да миете косата си в продължение на три дни.

Ще се изненадате, но ще трябва да избягвате не само душа, но дори и дъжд и малко влажност.

Работата е там, че кератинът трябва да се втвърди върху косата ви в продължение на 3 дни, за да направи косата гладка.

Също така е невъзможно да изсушите косата със сешоар и да използвате преса за коса. Остава да седим три дни вкъщи. Готови ли сте за това?

 

Ламиниране или ботокс за коса – което е по-добре

Отново сравняването на тези две салонни процедури няма да е напълно подходящо. И въпреки че външният ефект на пръв поглед е подобен, вътрешният е много различен. При ламиниране на косата структурата на косата се обвива отвън и по този начин предпазва косата от увреждане. Разбира се, косата ви получава определен дял от хранителни вещества и витамини, но не толкова, колкото с Botox. Сигурно е да се каже, че първата манипулация е чисто козметична процедура за подобряване на външния вид на косата ви, докато втората манипулация е истинска терапия за увредена коса. Освен това, не забравяйте, че ламинирането продължава само около 6 седмици. Ефектът също може да продължи само един месец, така че няма да се налага да се радвате на гладка коса дълго.

Botox за коса- преди и след

Кой ботокс за коса е по-добър

 

Така че, вие сте решили на тази процедура, но объркано, защото не можете да решите от какъв тип Botox се нуждаете. Ако ще прибягвате до помощта на професионалист, тогава не можете да се притеснявате – той ще ви посъветва точно  за метода, който ви подхожда и ще бъде препоръчан от най-добрите производителни компании. Ако искате да извършите тази процедура сами, тогава трябва да знаете следното: Студен ботокс се прави, ако се интересувате от терапевтичния ефект. Омръзна ли ви скучна и безжизнена коса? Твърде суха и чуплива, а маските и балсамите не помагат? След това избираме студена процедура, по време на която не използваме изправяне и горещи температури. Всъщност подобна процедура ще бъде още по-лесна за провеждане у дома. Някои производители дори произвеждат специални домашни серии, така че няма да имате проблеми с избора. Hot Botox е панацея за пухкава и пореста коса. Такъв е случаят, когато ви е писнало да се превръщате в пудел в мокро и дъждовно време. В допълнение към терапията, косата ви ще стане гладка и косата ви винаги ще бъде красива.  Бъдете готови за факта, че всеки кичур ще трябва да се мине около 7 пъти. Самата манипулация изисква точност и много време.

Съвременната козметична индустрия стигна още повече и някои компании предлагат нано-ботокс за коса. Тези продукти не само ще направят косата ви перфектна (между другото, не е нужно да отделяте нито минута за стайлинг), но и обещават дълбоко подмладяване на косата, поради високото съдържание на колаген в нейните продукти. По-добре е да прибягвате до този тип, ако косата ви е била силно повредена от постоянната употреба на преса, честото боядисване и други процедури. Що се отнася до страните производители, има какво да избирате. Разбира се, винаги можете да използвате вече доказания продукт на Loreal. Тази фирма произвежда качествени продукти от много години, които са много популярни.

Предлагаме да обърнете внимание на други производители, например на Япония. Honma Tokyo е един от безспорните лидери в този сегмент. Всички продукти са разработени именно в Япония, така че няма съмнение в автентичността на средствата. Този продукт е идеален за блондинки (с изключение на платина), които активно се борят с жълтеникавостта на косата. Единственият минус на този Botox е цената му. Но какво можете да направите в името на красивата коса? Бразилският производител Inoar също е доста популярен както сред професионалистите, така и сред обикновените любители. Отново единственият отрицателен е високата цена, но трябва да се отбележи много икономична консумация, така че продуктът да не е достатъчен за една процедура.

Много похвали отиват към бразилската марка Fleps. Техните продукти са идеалното решение, ако косата ви е силно повредена от перманентно изрусяване или боядисване. В допълнение, гамата включва продукти за различни типове коса и кожа и дори за различни нюанси на косата. Предимството на този продукт е, че кумулативният ефект може да продължи до 5 месеца! Друго добре известно лекарство са израелските боктоси за коса Кашмир. Съставът на тези продукти включва кератин изключително естествен произход. Този ботокс за коса може да се използва по време на бременност и кърмене.

Ботокс за коса преди и след снимки

Ботокс за коса: плюсове и минуси

Така че, както вече разбрахте, тази процедура има много предимства и предимства. Сред най-големите предимства трябва да се отбележи: съставът на този продукт съдържа максимум полезни и естествени вещества и не съдържа химически добавки и формалдехид не само придава на косата красив и перфектен вид, но и има лечебен ефект. Полезните вещества и витамини проникват дълбоко в структурата на косата и я правят здрава. ефектът от процедурата може да продължи до 5-6 месеца. Не губите време за стилизиране на косата. Просто измийте косата си и изсушете със сешоар, за да получите перфектната прическа Този инструмент е идеален за хора с пухкава и пореста коса. самата процедура може да се извърши не само в салона, но и у дома, което ще ви помогне да спестите не само време, но и пари. Сега нека поговорим за минусите: За да направите тази манипулация върху оцветена коса, твърде често е невъзможно. Не забравяйте да си починете. Преди да извършите тази процедура по време на лактация или бременност, не забравяйте да проучите препоръките на производителя. Има много малко инструменти, които могат да се използват през този период, така че бъдете внимателни. ако имате някакви заболявания на скалпа, тогава трябва да отложите тази процедура до пълно възстановяване. Също така не можете да правите Botox за коса, ако имате увреждане на скалпа, рани. Ботоксът за коса не е панацея за проблеми. За по-задълбочено и задълбочено лечение на косата трябва да направите всичко в комплекс: козметични процедури, хранене, прием на витамини и добавки. доста висока цена за тази процедура. Ботокс за видео за коса

Грижа за косата след ботокс

С всички предимства на тази процедура не трябва да приемате, че след това косата ви няма да се нуждае от специални или допълнителни грижи. Съществува ясен списък от правила, които трябва стриктно да спазвате след извършване на Botox за коса. Отървете се от стария шампоан. Ако преди това сте използвали обичайния шампоан, закупен в супермаркета, пригответе се да го изхвърлите.

Сега шампоан без лаурил сулфат е точно за вас!

Шампоани, направени от естествени съставки – това е, от което се нуждаете! Това важи и за вашия балсам за коса! Не прекалявайте с измиването!

За да могат полезните вещества да останат в структурата на косата за по-дълго време, не е необходимо да миете косата си твърде често, без много нужда!

Избягвайте много гореща вода. Ако преди това сте обичали по-топла вода, сега трябва да преминете към по-ниски температури. Още по-добре, измийте косата с хладка вода.

Изсушете косата. След като измиете косата, не оставяйте косата си мокра. Първо ги подсушете внимателно с кърпа, след което веднага ги подсушете със сешоар.

Няма значение с какъв въздух сушите косата си – горещ или студен, трябва да я изсушите!

Отказ от козметика за стайлинг. Цялата козметика съдържа много химически добавки и консерванти, които е най-добре да се избягват. Същото важи и за кърлинг и изправяне.

Използвайте натурални маски и масла. Най-добрата грижа за косата след Botox са естествените маски и масла.

Можете да приготвите домашни маски за коса, можете да си купите готови, но винаги естествени.

Един прост и лесен начин да се грижите за косата си е маслото. Изберете правилната прическа. Невъзможно е силно да изстискате косата след тази процедура, следователно, ако сте използвали стегнати еластични ленти, тогава е необходимо да ги откажете.

Това правило важи и за сплитането на плитки!

Botox за коса

Въпрос / Отговор:

Колко можете да миете косата си след Botox?

За разлика от кератиновото възстановяване, тази процедура няма строги забрани за шампоан. Можете да измиете косата си един ден след процедурата.

Колко време отнема процедурата Botox за коса?

Целият процес отнема от 45 до 90 минути, но не забравяйте, че това е салонна процедура. Може би у дома ще отнеме малко повече време. Мога ли да боядисвам косата си след Botox?

Няма забрана за оцветяване след тази процедура, но трябва да издържите разликата между тези манипулации – от 1 до 3 седмици. Освен това е важно да използвате нежни бои, без амоняк.

Възможно ли е да направите ботокс за коса бременна?

Тази процедура е противопоказна по време на бременност. Но някои производители произвеждат Botox за коса, който може да се използва през този период.

Нанопластика на косата или Botox, кое е по-добре?

Тези две процедури са сходни, но само майсторът може да каже точно какво ви подхожда най-добре. Веднага трябва да се отбележи, че нанопластичната процедура отнема повече време и след нея косата се изцапва по-бързо, така че зависи от вас.

Косопад след Ботокс?

Косопадът е резултат от злоупотреба с процедурата Botox за коса. Можете да повторите процедурата не по-рано от 3 месеца по-късно.

Как да измиете Botox от косата?

Ако сте преминали през тази манипулация, но ефектът не ви е харесал, тогава шампоанът за дълбоко почистване ще ви помогне да премахнете Botox от косата. Такъв инструмент може да бъде закупен в специализирани магазини.

Все още мислите дали да се съгласите на такава процедура? Или може би вече сте преминали през подобно преживяване и сте готови да споделите с нас? Не забравяйте да споделите своите впечатления и преживявания!

Модерни прически в Бонбонени Цветове

Модерни Прически Средно дълга Коса 2020

Научете как да изберете правилното червило

Иновативен Подход за Възстановяване Здравето и Гъстотата на Косата

Портрет по Снимка за Подарък