Заеми със залог на крипто валути

5
245
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Криптовалутите все повече се развиват като финансов и платежен инструмент. С това се развиват и много нови и иновативни продукти – такъв например са заеми със залог на криптовалути. По този начин си запазвате крипто активите и получавате парите си в евро или долари.

 

Един от начините да разполагате с парите си без да се налага да продавате криптовалутите си е да ги ползвате за залог на заем.

 

Какво представляват заемите със крипто залог и как можете да се възползвате от тях.

 

1. Създайте си сметка в оператор, който предлага тази услуга. Ние сме тествали и работим с xxx, но има и други подобни. Там можете директно да си купите криптовалута с банков превод.

 

2. Депозирайте крипто валутите, които искате да ползвате като залог – за заем (или кредитна линия). Кредитна линия означава, че можете да получите предварително одобрение да теглите до определена сума, когато решите.

 

 

Крипто валутите, които се поддържат в YouHodler (https://www.youhodler.com/) са: Биткойн (BTC), Етериум (ETH), BNB, XRP, XLM, LTC, BCH, BSV, DASH, EOS, BAT и REP.

 

3. Изберете кредитен продукт – период на заема (който е обвързан с лихвата) и натиснете „Apply now“. Можете да получите парите си в евро или в долари и да ги изтеглите към банкова сметка.

 

Ще получите до 90% от моментната стойност на криптовалутите, които сте заложили.  Например: ако залогът ви е 10 Етериума (ETH) ще вземете към днешна дата: 1,685 $.

 

4. Когато погасите заема си – независимо дали предсрочно или по план – залогът ви е освободен и вие можете да си изтеглите криптовалутите. Можете да теглите и връщате многократно.

 

Друга идея е да ползвате крипто валутите си да изтеглите пари и с тях да купите още криптовалути – тогава при случай, че цената се качи можете да продадете част от тях да върнете заема и да получите по-голяма печалба от инвестицията си.

 

 

Удобен портфейл в който можете да купувате и продавате криптовалути на добра цена и с голям брой методи: като онлайн портфейли, банкови карти и ваучери: www.bitpanda.com

 

 

* Разучете внимателно всички правила и условия преди да решите да ползвате дадена услуга.

 

 

** Ние не носим отговорност при промяна на дадената услуга. Информацията в статия има изцяло информативен характер и не представлява финансов съвет или консултация.