Хитри трикове за по-бели и красиви зъби

1
160
Добави коментар
clashbade
clashbade

Няма нищо по-завладяващо от усмивката ни, стига да показваме заедно с нея бели и красиви зъби.

Усмивката има силата да стопява дистанцията и да ни улеснява в общуването. Няма нищо по-завладяващо от нея, стига в устата ни да се крият бели и красиви зъби. Те винаги са на показ, колкото и да се опитваме да прикрием недостатъците си, затова грижата ни трябва да е особено старателна. Ако поддържате бляскави зъбите си, вие ще имате повод да се гордеете с тях и те ще се превърнат във ваше ефектно предимство.

Ето какви мерки да вземете:

Зъболекарите винаги могат да ви дадат ценни съвети, ако вече сте допуснали потъмняване. Те първо ще извършват съответните терапии за почистване на зъбния камък, избелване и полиране. Стига да сте се доверили на професионалисти, проблемите ще бъдат ликвидирани бързо. После обаче идва и вашата отговорност, да удължите ефекта и да сте старателни по отношение на зъбите си. Редовните профилактични прегледи са задължителни.

2. Правилно миене

Използвайте четка, която има деликатен косъм. Може да заложите електрическа или ултразвукова такава, за да сте сигурни, че правите най-доброто за хигиената на зъбите си. Отделяйте по няколко минути сутрин и вечер, а изплакването на устата след хранене, е силно препоръчително. Не забравяйте и помощните средства, като конци или други приспособления, които достигат лесно до скритите зони.

3. Без вредни и оцветяващи съставки

Кафето трябва да бъде в умерено количество, за да не се натрупва плака върху зъбния емайл. Цигарите и газираните напитки също оставят петна върху него, избягвайте ги. За сметка на това ананасът се грижи за състоянието им и почиства отлаганията, а морковите са богати на витамин А и заздравяват.

С помощта на спанак, броколи и маруля също може да работите в посока към избелване на зъбите. Те имат минерали, които им осигуряват защитен слой и не допускат образуване на налепи. Полезни за зъбите са и ягодите, ябълките, целината и крушите.

4. Жабурене с отвари и кислородна вода

Жабуренето с кислородна вода в домашни условия трябва да става много внимателно. Избира се трипроцентов разтвор и не се поглъща по никакъв повод! Лимонът също избелва, но с него трябва да бъдете предпазливи и да не прекалявате. Причината е, че той е киселина и може да предизвика разяждане на структурата. Употребата му трябва да е не повече от веднъж седмично.

Бонус съвет за дамите: Носете по-тъмно червило, за да се получи контраст и да се създаде илюзията, че зъбите ви са достатъчно бели!