Топ мерки, с които да опазим собствеността на дома си

1
152
Добави коментар
clashbade
clashbade

Спокойствието в дома ни трябва да напълно подсигурено, доколкото е възможно, за да не притесняваме, когато сме извън него

Всеки от нас желае да опази собствеността си, но често и подценява рисковете, които съществуват. За съжаление хората, които биха имали намерение да ни навредят, никак не са малко. Крадците се активизират особено по празници или през лятото, когато сме за по-дълго далеч от жилището си. След края на активния туристически сезон идва очакването за поводите покрай Коледа и Нова година, което е повод да прочетем ценните напътствия от специалисти.

Някои мерки могат да помогнат, за да се чувстваме спокойни, дори когато сме извън дома:

Камери за видеонаблюдение

Това е задължителна стъпка през цялата година. Ако сме се доверили на реномирана фирма за монтирането на камери за видеонаблюдение, ние ще бъдем доста по-защитени, отколкото до този момент, когато сме разчитали само на външната ключалка. Предимството е, че можем да следим положението и онлайн, в която и точка на света да се намираме.

Алармена система

Средство, което ще ни даде допълнителна сигурност. Ако разполагате с две врати, една от външната страна на касата, снабдена с алармата, друга отвътре – това е изключително удачно. Така всеки престъпник ще се откаже да нахлува в апартамента ви, защото ще го затрудните максимално.

Качествена и издръжлива врата

Тя трябва да е масивна и по възможност блиндирана. За да сте сигурни, че е правилно разположена, трябва да разчитате на професионалисти в областта. Към нея вървят и стабилните заключващи механизми – брава, патрон и допълнително заключване.

Решетки за по-долен или последен етаж

Ако отвън има лесен достъп до дома ви, трябва да оборудвате терасата с метални решетки. Не подценявайте въпроса, ако сте на последния етаж, защото крадците имат практика да се пробват и през покрива.  

Осветление

Всяка тъмна зона е по-привлекателна за грабителите. И обратното – те ще странят, ако районът е добре осветен, независимо дали се касае за прожектори пред входа или фотоклетка, инсталирана в преддверието.  

Стабилна врата на жилищната сграда

Когато събирате средства за поставянето на врата на входа, бъдете настоятелни инвестицията да бъде по-солидна. Така ликвидирате опасността да бъде избрана евтина алуминиева врата, която лесно се отваря от извършителите на криминални деяния.

Чип системата е от ключово значение, за да се ограничи достъпът на външни лица до сградата. Дори разходите да са повече, те ще бъдат направени еднократно и ще са за благото на всички обитатели на входа.

Източник: Виждам те – камери за видеонаблюдение