Къртене на бетон. Сканиране на армировка в стоманобетон

2
229
Добави коментар
krepkozdr
krepkozdr

Къртене на бетон – техника и специфики на дейността

По своята специфика технологията на къртене на бетон е сложен процес. При изпълнение на подобен тип строително-монтажни работи трябва да се вземе предвид не само трудоемкостта, но и специфичните последици върху цялата конструкция. Тук става дума за нежелани вибрации по време на изпълнението, микропукнатини и други. Така например, има огромно значение дали се кърти бетонна стена или армирана плоча.

Благодарение на новостите в сферата на технологиите, работата с чукове е заменена с вертикални и хоризонтални стенорезни машини, подготовката на които включва и сканиране на бетона. По този начин преди започване на работа, специалистите имат точна представа за разпложението на армировката и нейната гъстота.

Извършването на услугата къртене на бетон изисква сериозна подготовка от гледна точка на човешкия ресурс – от една страна екипировка на работниците, а от друга – техническите знания за работа с машините и останалата техника.

Говорейки за бетона като конструктивен елемент, трябва да се отбележи неговото свойство да увеличава якостта си с времето. Това, наред с различните марки бетон, поставя на сериозни изпитания както работниците, които оперират с машините, така и самата апаратура. Познавайки спецификата на работата в детайли, специалистите ни подготвят индивидуален проект за всяка задача и само стриктното му спазване е гарант за успешното приключване.

Техниката, с която работим е произведена от лидерите в сферата. Това осигурява както дългогодишна експлоатация, така и работен процес лишен от всякакви трудови злополуки. Фирмата разполага с всички необходими сертификати и лицензи гарантиращи успешното приключване на поставените задачи в срок.