„Берое“ громи при дебюта на Херо :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
214
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Отборът на „Берое“ спечели с 4:0 домакинството си на „Ботев“ Враца при дебюта на треньора Димитър Димитров-Херо.

На трибуните в Стара Загора бе и новият национален селекционер Георги Дерменджиев, а компания му правеха помощниците Неделчо Матушев и Елин Топузаков.

Още в 4-ата минута Ибрахима Конте се възползва от лошо върната топка от бившия национал Апостол Попов към вратаря на „Ботев“ Красимир Костов и откри резултата.

В началото на второто полувреме Конте вкара втори гол за домакините. Нападателят засече с крак центриране на Александър Василев от ляво и простреля вратата на гостите за 2:0. В 53-ата минута топката срещна напречната греда след шут от фаул на Иван Минчев от домакините.

Капитанът на „Берое“ Мартин Камбуров реши всичко в срещата в 67-ата минута, когато се разписа от дузпа. Наказателният удар бе отсъден от Георги Давидов за задържане на нападателя в наказателното поле, за което Венцислав Керчев получи директен червен картон.

Голът беше под номер 225 в първенството за 39-годишния Камбуров. Той е втори във вечната ранглиста на България след Петър Жеков, който има 253 попадения в елитния футбол.

Влезлият като резерва Зоран Йосипович вкара четвъртия гол в 88-ата минута. Вратарят Костов отрази първия му удар, но при добавката той не сгреши.

С успеха „заралии“ се върнаха на шестото място в класирането в Първа лига с 21 точки, а „Ботев“ Враца остава 12-и с 12 точки.