Ремонт на механични помпи

1
135
Добави коментар
fire19
fire19

Рано или късно една механична помпа се разваля и се налага ремонт. Тя отговаря за правилното дозиране на горивото в инжекторите, които го отнасят до цилиндрите на двигателя. Така при увеличение на оборотите се подава повече гориво и обратното.  Когато обаче автомобилът започне да изгасва или да губи мощност в движение, тогава вече има проблем с помпата. В началото това става по-рядко, но с времето тези прекъсвания са все по-чести.

У нас най-разпространените механични помпи са на BOSH. Ремонтът на механичната помпа включва диагностика на самата помпа и отстраняване на проблема.

Важно е обаче да не се опитвате сами да отстраните проблема, тъй като това може да доведе до по-сериозни проблеми. Също така, не се доверявайте и на всеки срещнат сервиз, защото не всички са лицензирани и не могат да вършат качествено работата.

Колкото до цената на ремонт на механична помпа, това зависи от много фактори. Например, каква е марката, каква е повредата и колко време би отнело. След като се извърши ремонта, помпата се поставя на стенд. Стендът е специален уред, който проверява дали механичната помпа извършва функцията си правилно при различни условия.

В София Дизел Център можете да бъдете сигурни, че ще ви обслужват доказани професионалисти. Когато оставите помпата за ремонт, вие ще си я получите възможно най-кратко и с гаранция. Ако не можете да я оставите лично, то използвайте която и да е куриерска фирма. Преди да донесете частта или да я изпратите тя трябва предварително да бъде свалена. Сервизът не извършва монтаж или демонтаж на части. Можете сами да си свалите частта, но е по-добре да отидете в сервиз, ако не се чувствате сигурни, тъй като това може да доведе и до по-сериозни проблеми. След като се направи ремонт на механичната помпа, специалистите ще ви обяснят всичко, което е извършено и ще ви дадат съвети за удължаване на живота на помпата.

У нас на пазара са разпространени най-много горивните помни на BOSH. Ремонтът на ГНП включва диагностика на помпата с правилната техника и проверяване на стойностите, които се показват за вътрешно и късо съединение в електронния блог.Информация: https://sofiadieselcenter.wordpress.com/2019/05/08/ремонт-на-механични-помпи/

Facebook
Messenger
Viber
Twitter
Pinterest