Хората го ползват за готвене, а аз за маска за лице и затова цял живот никой не може да ми даде годините

3
216
Добави коментар
albenapet
albenapet

Изразени свойства против стареене, както и възстановяване на кожата и антиоксидантен ефект в допълнение – всичко това е дело на дафиновия лист за лицето. Може би някой отказва да използва подправката в готвенето заради остратата й миризма, но да откажете да използва продукта в домашната козметология е истинска глупост. Маските и лосионите, базирани на него, са сродни на скъпите професионални инструменти .

Редовната употреба стеснява порите и изглажда кожата , тонизира я и я прави еластична, регенерира и стимулира метаболитните процеси, дезинфекцира и помага в борбата срещу различни заболявания на кожата.

 Ползите от дафинов лист за кожата на лицето и шията са трудни за описание, трябва да го усетите.

 

Маска за лице

Смелете 8 г дафинов лист. Изсипете в сух съд, изсипете 100 мл екстра върджин зехтин и добавете 2 с.л. овесена каша без добавки. Затворете съда, разклатете го добре.

Когато люспите набъбнат, нанесете маска от дафинов лист върху чистата кожа на лицето и шията. Изчакайте половин час и изплакнете. По-добре е да използвате прясно приготвена смес всеки път. Повтарайте процедурата два пъти седмично .

 

Отвара за проблемен тип кожа

Сварете 100 мл вода. Добавете 10 г нарязан дафинов лист и варете 2 минути. Оставете отварата напълно да изстине. След това прецедете и използвайте течността вместо тоник за лицето веднъж на ден в продължение на седмица.

След като напълно се абсорбира продукта, изплакнете лицето си и нанесете крема, а след това и обичайния грим. Такава отвара трябва да се съхранява в хладилника.

 

Мастен лосион

За да нормализирате мастните жлези и да премахнете отока, смилайте 5 дафинови листа, изсипете 200 мл вряща вода, оставете за два часа, прецедете и добавете 2 с.л. алкохол и лимонов сок. Избършете лицето си с този лосион сутрин и вечер .

Дафинов лист за лице ще помогне да направите кожата си здрава и да спрете процеса на стареене. Споделете съветите с приятелите си и спестете заедно от посещението на козметик.