„Левски“ си върна второто място, след като победи с 2:0 „Дунав“ Русе

1
215
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Левски“ си върна второто място в класирането на Първа лига, след като победи с 2:0 „Дунав“ Русе като домакин. „Сините“ са равни по точки с третия „Локомотив“ Пловдив, като двата отбора изостават с по четири от „Лудогорец“ и водят с по седем на ЦСКА.

„Сините“ създадоха много повече положения от „драконите“ през първото полувреме и 2:0 беше най-малкото, с което то можеше да завърши, но първият гол на „сините“ бе много спорен. Живко Миланов центрира към Дени Алар в 15-ата минута и нападателят не успя да играе с топката, като вместо това Благой Макенджиев си отбеляза автогол.

„Левски“ продължи да доминира и стигна до 2:0 в 23-ата минута. Ново центриране бе засечено от Холмар Ейолфсон и той се разписа с глава, след като малко по-рано бе ударил греда след друго подаване от корнер. В 26-та минута пък Франко Мазурек намери напречната греда с техничен шут от границата на наказателното поле.

„Дунав“ натисна в началото на втората част, но русенците пропуснаха няколко положения, включително две добри на Ахмед Ахмедов. След 60-ата минута два удара на Паулиньо бяха отразени от Макенджиев, а Хали Тиам не успя да уцели вратата след дрибъл в наказателното поле на гостите. В 84-ата минута отново вратарят на „Дунав“ спаси шут на Станислав Иванов, а топката попадна в Дени Алар и той уцели напречната греда при добавката. Резервата Здравко Димитров също удари греда за „Левски“, а мачът завърши 2:0.

Така „Дунав“ остана десети в класирането с точка зад „Етър“ и една пред „Царско село“ и „Ботев“ Враца.