Ползи за здравето от комбинацията лимон и зехтин

1
169
Добави коментар
slavchev
slavchev

Натуралната медицина печели фенове по целия свят. Има много природни лекарства, които можем да използваме за лечение на различни заболявания, припомня ko4. 

Главоболие, запек и артрит са състояния, които могат да бъдат лекувани с някои естествени съставки.

Например, комбинация от зехтин и лимон е едно от най-мощните природни средства.

Удивително е, че само с две съставки можете да получите толкова много ползи за здравето.

Това е проста и евтина рецепта, която се оказа ефективна при лечение на различни проблеми. И така, какви са ползите, които можете да получите от тази смес.

Зехтин и лимонов сок

Зехтинът е добре известен в цял свят. Но в повечето случаи се използва само за кулинарни цели. Това масло, което мнозина смятат за „течно злато“, има много свойства. Което може да е от полза за тялото, а в комбинация с лимон ползите му са още по-големи.

Първо, помага в борбата със запека

Тази комбинация помага за смазване на чревната стена, улеснява отделянето на изпражненията. По този начин може да се избегнат запек и усложнения, свързани с този здравословен проблем.

На второ място, той активира функцията на жлъчния мехур и пикочния мехур

Супена лъжица зехтин с лимонов сок може да помогне за прочистване на тялото ни. Например, жлъчен мехур и пикочен мехур. Когато тези органи са готови, те са в състояние оптимално да премахват токсините, които тялото ни произвежда ежедневно. Но, трябва да приемате всеки ден.

Трето, подобрява храносмилането

Тази комбинация насърчава храносмилането и извеждането на токсините от тялото ни.

Защита на сърцето

Зехтинът съдържа много здравословни мастни киселини, тези здравословни мазнини. Които особено подобряват кръвообращението и премахват лошия холестерол. В допълнение, той насърчава сърдечното кръвообращение и нашата сърдечна система като цяло.

Премахва токсините от черния дроб

Както в случая на жлъчния мехур, когато черният ни дроб е пълен с токсини, здравето ни се влошава, това обикновено се проявява под формата на тежест, умора и подуване. Комбинацията от маслини и лимон ще ни помогне да изчистим черния дроб и жлъчния мехур.

Облекчава болките в ставите

Пиенето на чаена лъжичка от тази комбинация всяка сутрин помага за овладяване на болки в ставите и ревматизъм. Това се дължи на високото съдържание на тази комбинация от антиоксиданти и противовъзпалителни лекарства.

Смесете супена лъжица от това масло с лимонов сок и пийте всяка сутрин. Тялото ви ще ви благодари.

Важно е да знаете, че преди употреба е необходимо да се консултирате с лекар.

Източник: За Жената

Твоята оценка

Общо гласували

loading…