Комън рейл проблеми

1
136
Добави коментар
fire19
fire19

Причини за ремонт на комън рейл дюзи

Проблемите с комън рейл дюзите най-често възникват поради факта, че горивната система Common Rail е особено взискателна към качеството и чистотата на използваното гориво. Дюзите, изработени с изключителна прецизност, се повреждат и разрушават, когато в системата попаднат дори и най-дребните странични частици.

Най-голямото натоварване в горивната система пада именно върху управляваните посредством електроника дюзи. При корозия на вътрешните елементи и натрупване на замърсявания възникват комън рейл проблеми. Тогава се налага ремонт или рециклиране на комън рейл дюзите.

Причините за поява на комън рейл проблеми могат да бъдат още няколко:

Липса на правилно налягане в горивната система. Причината най-често се крие в техническата неизправност на горивната помпа за високо налягане;
Износване на разпръсквател или клапан. В този случай задължително се налага ремонт на комън рейл дюзите;
Неизправност в електрониката. Проблемите възникват при липса на контакт във веригата или поради изгорял магнит.

Симптоми за проблеми със системата Common Rail могат да бъдат внезапното спиране на двигателя при експлоатация, увеличен разход на гориво или промяна на цвета на изгорелите газове.

Какво да направим, ако имаме проблем с комън рейл дюзите?

Използването на гориво с ниско качество и неподходящи горивни филтри често става причина за бъдещ ремонт на комън рейл дюзите. В отделни случаи се налага дори комплексна замяна на цялата горивна система Common Rail.

Професионален стенд

Невъзможно е да ремонтирате системата Common Rail самостоятелно, тъй като са необходими специални инструменти и професионален стенд. Всъщност опитите за отстраняване на повреди в Common Rail системата без използването на модерно оборудване обикновено водят до необходимостта от по-скъпи ремонти.

В случай, че имате проблем с дюзите на вашия двигател, потърсете услугите на София Дизел Център. В сервиза се предлагат ремонт и рециклиране на комън рейл дюзи на изключително добри цени. Клиентите получават качествено и бързо обслужване с гаранция за използваните в ремонта резервни части и консумативи.

Споделете!