Факти за сексуалните отношения в древен Рим и Гърция (18+) (част 1)

17
479
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Факти за сексуалните отношения в древен Рим и Гърция …

Древните римляни и гърци са имали много освободен морал по отношение на интимните взаимоотношения. Някои от тях изглеждат прекомерни дори по съвременните стандарти (HiddenTruth.site).

Представяме Ви няколко невероятни факти за секса в древен Рим и Гърция.

Град на публичните домове

Много от Вас вероятно са чували за легендарната версия за унищожението на град Помпей (Pompeï). Тя е подобна на версията за „смъртта“ на градовете Содом и Гомор. Жителите на Помпей се къпели в лукс и се отдавали на различни сексуални извращения. Поради това, боговете им се ядосали и събудили вулкана Везувий (Vesuvio) през 79 г. сл. Хр. Той изгорил и изпепелил града и околностите му.

В Помпей, археолозите са открили повече от четиридесет публични домове. Най-големите и най-популярните се наричали Лупанаре Гранде („Дом на удоволствията“, Lupanare Grande). Стаите в тези публични домове били претъпкани със сламени легла, а стените били украсени с порнографски стенописи, с различна степен на поквара.

Тези публични домове представляват голяма част от икономиката на Помпей и дават толкова приходи, колкото и обществените бани. Сега, от руините на тези публични домове е запазено малко, но големите изображения на фалоси върху стените могат да се видят ясно.

Всеки обича да гледа

Прочутото проучване на Националния археологически музей в Неапол (Museo archeologico nazionale di Napoli) представя различни разкрития за сексуалността в Помпей и Херкулан (Herculaneum). Има стенописи, скулптури и барелефи, представляващи всички видове сексуални контакти с хора и … не само.

Има сцени с любовни двойки, докато трети човек стои наблизо и ги наблюдава. Понякога, фавн или момиче се изобразявали като наблюдател. Оказва се, че в онези дни, в древните Рим и Гърция, обожавали воайорството. Много често се среща в картини с еротична ориентация.

Разкрепостените етруски

През IV в. пр. Хр., римляните завладяват етруските и в същото време научават за разкрепостените етруски жени. Етруските жени често били напълно голи и за тях било удоволствие, когато другите гледат красивите им тела.

В допълнение, етруската система на брака била много неангажираща. Съпругите открито изневерявали на съпрузите си. От своя страна, те не се интересували от своите съпруги. Децата често не знаели кой е техният баща, но не се и интересували кой е.

Ритуал на плодовитостта

Древногръцкият философ Аристофан е написал комедията „Жени на празника тесмофории“. От него знаем, че този празник се провеждал в чест на богинята Деметра. Само омъжени атински жени участвали в него, защото ритуалът символизирал плодородието.

Преди празника, тези жени се въздържали от сексуални контакти, спазвайки „чистотата“, но след това, в продължение на три дни изпълнявали различни „актове на плодовитост“. Те се състояли в разказване на неприлични истории, шеги, хранене с храна под формата на фалози, игри с еротични предмети с форма на фалос и женски полови органи, и така нататък.

С този ритуал, очевидно се смятало, че омъжените жени изхвърляли „наличните сексуални разстройства“. През тези три дни, атиняните можели свободно и навсякъде да използват различни нецензурни думи и вулгарни обиди, като същевременно провъзгласявали собствените си интимни органи.

Карнавали

Карнавалите в Древна Гърция и Рим били събития без никакви конвенции, класови разделения и зачитане на правила на поведение. По време на събитието „нямало нищо, на което да се отговори с думата – не“.

Карнавалите били богати на вино и храна, смях и разбира се – секс. Някои дори използвали различни вещества, за да преодолеят срамежливостта си. Артър Едуард Уайт (Arthur Edward White), в книгата си “Енциклопедия на масонството” описва тези карнавали като оргии от вино и секс:

“Всеки е бил пиян на различни етапи и всички са били привлечени един от друг, независимо от пола.“

Карнавалите през V в. пр. Хр., се провеждали в деня на пролетното равноденствие, наричани още Дионисийски мистерии. Те били посветени на бог Дионис, покровител на всички земни желания. По-късно, римляните приемат тази традиция и така възникват известните вакханалии.

Повечето от карнавалните стенописи стигнали до нас от Вилата на мистериите в Помпей. Те не изобразяват нищо особено извратено, а подобни карнавални процесии може да се видят в Гърция и и днес.

Към Част 2 – ТУК.

Свързани