Козметика от Мъртво море: Минерали и микроелементи

1
216
Добави коментар
disgame2ez
disgame2ez

В тази статия ще ви запознаем с ползите на различните видове минерали, микроелементи и активни съставки, които се съдържат в Скъпоценния Минерален Комплекс от Мъртво море и в продуктите на -417.

Водата на Мъртво море, морската сол и кал, които се добиват там, съдържат впечатляващо разнообразие от минерали и микроелементи. 

Човешкото тяло се повлиява изключително благоприятно от тях и резултатите са видими.

Бромът и магнезият действат релаксиращо и подобряват функциите на нервната система. Съдържанието на магнезий във водата на Мъртво море е 15 пъти по-високо, отколкото в други морета. Има силен анти-ейджинг ефект.

Друг помощник в борбата със стареенето – натрият, е много добър и в това да се грижи за мекотата на кожата, тъй като молекулите му се свързват с водните молекули в тялото. Благодарение на него клетките абсорбират хранителни вещества и изхвърлят токсините. 

Йодът, който е важен за функциите на щитовидната жлеза в човешкото тяло, се съдържа 10 пъти повече във водите на Мъртво море, отколкото в други морета и океани. Бори се срещу бактериални и гъбични инфекции. 

Калият е помощник в борбата с акнето, спомага тонизирането на кожата и се грижи за нейния воден баланс. Отговаря и за транспортирането на важните хранителни вещества през клетъчните мембрани. 

В борбата с изсушаването на кожата и появата на пърхот взима участие селенът. Той е антиоксидант, който защитава мембраните на клетките и поддържа еластичността на тъканите. 

За клетъчните мембрани, както и за доброто кръвообращение, се грижи калцият. Благодарение на неговите свойства, можем да имаме по-чисти пори и чиста кожа. 

Силицият пък спомага за образуването на така важния за красивата кожа – колаген. По този начин подобрява еластичността и кожната плътност.

Още два елемента, които участват в синтеза на колагена, са сяра и цинк. Вторият играе роля в предотвратяването на дерматит и акне.   

Ако кожата е раздразнена, сърбяща или възпалена, стронцият може да се погрижи за нейното подобрение.

Ванадият пък е необходим за поддържане на клетъчния метаболизъм.

Освен Минералният Комплекс от Мъртво море, който съдържа всички изброени по-горе елементи,в състава на продуктите на  -417 се използват и натурални масла като: 

Всеизвестното с полезните си свойства – какаово масло. То предотвратява сухотата и напукването на кожата, бори се със стареенето и успокоява при изгаряне или инфекции. 

Мощният противовъзпалителен агент – маслото от жожоба, също присъства в продуктите на -417. То е подходящо за проблеми кожи, както и за чувствителни, тъй като не предизвиква алергични реакции. Маслото от жожоба има и анти-ейджинг свойства. 

А авокадото, освен че е вкусно на тост, помага на кожата да бъде здрава и да изглежда добре. Масло от авокадо, което се съдържа в продуктите на -417, се бори с акне, рани, кожни раздразнения, и фини бръчици както и пигментни петна.

За еластичността на кожата и предотвратяване на появата на стрии се грижи маслото от сладък бадем. То е подходящо и за стимулиране растежа на косата и нейния блясък. 

Линоловата киселина в сусамовото масло е чудесен антибактериален и антивъзпалителен агент. Маслото също е полезно за суха и застаряваща кожа. 

Маслото от лайка от векове се използва заради успокояващото си и възстановяващо действие върху кожата и редом с това, отпуска ума и релаксира тялото.

В продуктите на -417 присъстват и едни от най-добрите източници на омега 3 мастни киселини – маслото от порач и вечерна иглика. Те имат силно противовъзпалително действие, подобряват здравословното състояние и подхранват кожата, косата и ноктите. Помагат при проблеми като кожни екземи, акне и псориазис.

Надяваме се да сме ви били полезни и до скоро!  

А дотогава вие може да се докоснете до даровете на Мъртво море и Майката Природа с чистите продукти на -417. Разгледай продуктите тук: minus417.bg/магазин.